انتقال کارخانهها، بازنشستگی کارگران نساجی را به تاخیر انداخت
با وجود گذشت ۲ سال از مصوبه دولت در خصوص احتساب دوران بیمه بیکاری کارگران نساجی به عنوان سابقه کار سخت و زیانآور هنوز این مصوبه اجرا نشده است.
حسین خلیلی، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان یزد، با اعلام این مطلب گفت: در سالهای آغازین دهه ۸۰، به موجب قانون کارخانههای نساجی در استانهای یزد، اصفهان، قزوین و مازندران از مناطق شهری به شهرکهای صنعتی منتقل شدند و در این مدت کارگران این واحدها به بیمه بیکاری معرفی شدند.
وی با یادآوری اینکه شغل کارگران نساجی جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشود، گفت: بسیاری از این کارگران به دلیل استفاده از بیمه بیکاری در آن مقطع اکنون برای استفاده از مزایای بازنشستگی قانون مشاغل سخت و زیان آور محروم هستند.
خلیلی گفت: به همین علت دولت در سال ۸۹ طی مصوبهای اعلام کرد که این کارگران با پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی از سوی دولت، میتوانند از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.
این مقام کارگری گفت: در حال حاضر حدود ۶۰۰ کارگری یزدی مشمول این مصوبه خواهند شد و به همین دلیل این کانون استانی اجرای این مصوبه را پیگیری میکند.
خلیل گفت: بنا بر شنیدهها علت اجرا نشدن این مصوبه، به مشخص نشدن منابع مالی مصوبه مربوط میشود.
به موجب قانون مشاغل سخت و زیان آور کارگرانی که از نظر ماهوی و یا محیطی دارای شغل سخت و زیان آور هستند میتوانند با ۲۰ سال کار مستمر و یا ۲۵ سال کار متوالی از مزایای بازنشستگی پیش از موعد بهرهمند شوند.
همچنین به موجب این قانون کارفرمایان مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور نیز مکلف هستند تا بابت این بازنشستگی، معادل ۴درصد حق بیمه کارگر دارای شغل سخت و زیان آور را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.