اخبار نساجی

بازگشت کانتینربرها به بنادر ایران

 

 رویترز با اشاره به ازسرگیری روابط برخی شرکت های کشتیرانی دنیا با ایران نوشت: هنوز بسیاری از مالکان شرکت های کشتیرانی نسبت به ازسرگیری روابط با ایران محتاط هستند و در انتظار رفع تحریم ها با اجرایی شدن توافق جامع هسته ای می باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رویترز طی گزارشی نوشت: نخستین کشتی های کانتینربر متعلق به شرکت های خارجی این هفته وارد ایران شدند و این در حالی است که هنوز بسیاری از مالکان شرکت های کشتیرانی نسبت به ازسرگیری روابط با ایران محتاط هستند و در انتظار رفع تحریم ها با اجرایی شدن توافق جامع هسته ای می باشند.

ایران تا پیش از تحریم ها برای واردات کالاهای مورد نیاز خود به کشتی های خارجی وابسته بود اما از سال ۲۰۱۲ به دنبال وضع تحریم های غرب به ناوگان تجاری خود متکی شد و بخشی از واردات خود را  به سمت مسیرهای زمینی سوق داد.

در نخستین نمونه از ایجاد تحول در فضای تجاری ایران روز دوشنبه شرکت فرانسوی سی ام ای که سومین شرکت کانتینربر بزرگ جهان است اعلام کرد از اوایل اوت سال جاری میلادی همکاری های خود با ایران را از سر می گیرد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

بر اساس اطلاعات مربوط به رهگیری کشتی ها روز پنج شنبه یک کشتی متعلق به این شرکت با پرچم انگلیس وارد بندر عباس شد هر چند شرکت فرانسوی از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرد.

شرکت تایوانی اورگرین نیز که پنجمین کانتینربر بزرگ دنیا محسوب می شود همکاری با ایران را از سر گرفته است و نخستین کشتی این شرکت روز چهارشنبه وارد بندرعباس شد.

اورگرین که جزو آخرین شرکت های خارجی بود که در سال ۲۰۱۳ و در پی تحریم های غرب روابط خود با ایران را متوقف کرد اعلام کرده است خدمات خود به ایران را مطابق با تقاضای این کشور ارائه می دهد.

با وجود اشتیاق شرکت ها برای ورود به بازار ایران دولت های اروپایی هشدار می دهند شاید ماه ها لازم باشد تا تحریم ها علیه ایران برداشته شود. سامانتا ایوانز،‌معاون دفتر تحریم های ایران در وزارت خارجه انگلیس در این باره گفت: تنها زمانی که ایران به تعهدات هسته ای خود عمل کند تحریم ها برداشته خواهد شد.

شرکت استاندارد کلوب که کشتی ها را بیمه می کند نیز تاکید کرد مشتریان این شرکت باید در تجارت با ایران جانب احتیاط را رعایت کنند و پیش از هر گونه همکاری مطمئن شوند آیا تحریم ها را نقض می کنند یا نه.

شرکت مارسک که بزرگترین شرکت کانتینربر دنیاست نیز اعلام کرد آماده از سرگیری روابط با ایران است اما تنها زمانی این کار را انجام می دهد که تحریم ها برداشته شود.

موسسه تحقیقاتی بیزینس مانیتور پیش بینی کرده است نقل و انتقال کانتینری بار در بندر عباس با رشد ۶.۷ درصدی در سال ۲۰۱۵ مواجه شود و به ۱.۷ میلیون تی ئی یو برسد.

میشل برمن، رئیس بخش ریسک عملیاتی بیزینس مانیتور در این باره گفت: بندر عباس راه درازی دارد تا به وضعیت رکورد سال ۲۰۱۱ یعنی نقل و انتقال ۲.۸ میلیون تی ئی یو برسد اما ما معتقدیم احیای فعالیت های این بندر در راه است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×