جزئیات سومین عرضه اولیه ۹۴ در بازار سرمایه تشریح شد
معارفه شرکت پتروشیمی مبین به منظور تشریح وضعیت فعلی شرکت و روند فعالیتهای آتی و نیز پاسخ به سوالات سرمایه گذاران در روز یکشنبه بیست و سوم فروردین ماه برگزار می شود.
به گزارش ایسنا، علی قاسمی- مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت، به فعالیت های تخصصی شرکت تامین سرمایه بانک ملت در حوزه انرژی و صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت:در راستای این فعالیت ها، تهیه برنامه کسب و کار ، ارزش گذاری و پذیرش ۶ مجموعه از هلدینگ خلیج فارس که شامل شرکت های پتروشیمی نوری، مبین، بوعلی سینا، فجر ، شهید تندگویان و عملیات غیر صنعتی پازارگاد می شود، نیز برعهده مجموعه شرکت تامین سرمایه بانک ملت و کارگزاری بانک ملت سپرده شده است.
قاسمی به آماده سازی شرکت پتروشیمی مبین از سوی تامین سرمایه بانک ملت اشاره کرد و افزود:پتروشیمی مبین در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) و در زمینی به مساحت حدود ۷۱ هکتار، در دو بخش یوتیلیتی سنتر و واتر سنتر احداث شده و به عنوان بزرگترین مجتمع تولید کننده سرویس های جانبی برای واحدهای تولید محصولات پتروشیمی تامین کننده برق و کلیه یوتیلیتی های مورد نیاز واحدهای فاز یک پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
به گفته قاسمی،واحدهای پتروشیمی استفاده کننده از خدمات این شرکت، تقریباً ۴۰ درصد از کل تولیدات پتروشیمی را در کشور شامل می شوند. بنابراین شرکت در جایگاه تامین کننده خدمات مورد نیاز این واحدها، جایگاه منحصر به فردی در صنعت پتروشیمی و در منطقه عسلویه دارد.
مشاور عرضه و پذیرش شرکت پتروشیمی مبین، سرمایه این شرکت را ۱۴،۲۵۲ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت:در سال ۱۳۹۲ سرمایه شرکت از مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال به مبلغ فعلی و از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزایش یافته است.همچنین سود شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۲ معادل ۴۵۹ ریال و برای شش ماهه اول سال ۱۳۹۳ معادل ۲۶۵ ریال به ازای هر سهم بوده است. همچنین پیش بینی سود سال ۱۳۹۳ این شرکت ۵۳۹ ریال است.
وی از برخورداری از امکانات و زیرساختهای مناسب در تولید انواع یوتیلیتی، انتفاع مناسب از پتانسیل افزایش نرخ گاز، پایین بودن دوره وصول مطالبات و وجود نقدینگی بالا طی سال، پوشش ریسک نوسان نرخ ارز با عقد قرارداد با شرکت خریدار یوتیلیتی به صورت ارزی، وجود نیروهای مجرب و توانمند و استفاده از تکنولوژیهای نوین در سیستمهای بهرهبرداری به عنوان نقاط قوت شرکت پتروشیمی مبین نام برد.
قاسمی همچنین از وجود خوراک کافی به دلیل نزدیکی به منابع گازی پارس جنوبی، استراتژیهای توسعهای دولت در صنعت نفت و گاز، ارائه خدمات در حداکثر ظرفیت عملی در صورت افزایش تقاضا از سوی شرکت های پتروشیمی منطقه و اتصال به شبکه برق سراسری کشور و فروش برق به شبکه به عنوان فرصت هایی یاد کرد که پیش روی این شرکت قرار گرفته است.
به گفته وی، ۸.۶ میلیون مگاوات برق تولیدی شرکت پتروشیمی مبین از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی قیمت گذاری و به شرکت های پتروشیمی فعال در منطقه عسلویه عرضه می شود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت در مورد قیمت گذاری محصولات این شرکت اظهار کرد: قراردادهای شرکت به صورت تیپ با شرکت های پتروشیمی عسلویه منعقد می شود. ارزش قراردادها نیز برمبنای فرمول تعیین قیمت فروش و هر ساله توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت ارزی ابلاغ می شود. همچنین طبق قرار دادهای منعقده، شرکت ها می توانند بر روی قیمت دیگری به جز ابلاغیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی توافق کنند. بر این اساس ریسک نوسانات نرخ دلار هیچ گونه تاثیری بر سوددهی و عملکرد این شرکت ندارد.
مشاور عرضه و پذیرش مبین در مورد قراردادهای این شرکت نیز عنوان کرد: زمان کلیه قرار دادهای پتروشیمی مبین ۲۵ ساله است که به موجب مصوبه هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این شرکت موافقت کرده است که با حفظ اولویت تامین سرویس های جانبی مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی فاز یک عسلویه، تا زمان بهره برداری از واحدهای سرویس های جانبی دماوند، تامین، فروش و انتقال سرویس های جانبی تولیدی توسط این شرکت به مجتمع های پتروشیمی مصرفکننده مستقر در فاز ۲ عسلویه را بر عهده گیرد. براین اساس شرکت با ریسک تامین نقدینگی مواجه نخواهد بود.
مشاور پذیرش مبین در خصوص سهم بازار فعلی شرکت پتروشیمی مبین ، از شرکت های پتروشیمی پردیس، آریا ساسول، پارس، پلیپروپیلن جم، پتروشیمی جم، زاگرس، کاویان، مروارید، مهر و نوری به عنوان شرکت هایی نام برد که یوتیلیتی مصرفی خود را از شرکت پتروشیمی مبین تامین می کنند.
وی در خصوص مشتریان آتی شرکت، به اطلاعات منتشره از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد که به موجب آن در حال حاضر ۶۷ طرح پتروشیمی در کشور در حال اجراست که در صورت بهرهبرداری کامل از این طرحها، میزان ۶۱ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به تولید این محصولات در کشور افزوده میشود.این مساله نقطه عطفی در خصوص مشتریان و بازار فروش یوتیلتی به این مجتمع ها خواهد بود.
به گفته قاسمی؛ با اجرای کامل این طرح ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور به ۱۲۰ میلیون تن در سال خواهد رسید. در صورتی که بهره برداری از طرح پتروشیمی دماوند به موقع صورت نگیرد، یوتیلیتی مصرفی مجتمع های تازه به بهرهبرداری رسیده، می بایست توسط شرکت پتروشیمی مبین تامین شود ضمن این که بهره برداری از این طرح ها برای پتروشیمی مبین نیز بازار مناسبی ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان این که شرکت پتروشیمی مبین برای افزایش رشد و بازده دارایی های خود در نظر دارد که مازاد تولیدات خود را در بورس انرژی ایران عرضه کند، هدف از احداث این مجتمع را صرفه جویی در هزینه های سرمایه گذاری و تولیدی و کاهش قیمت تمام شده انرژی مصرفی مجتمع های مستقر در منطقه ذکر کرد که بر این اساس مجتمع های پتروشیمی سعی می کنند که یوتیلیتی مصرفی مورد نیاز خود را از یک مجتمع مرکزی که هزینه تولیدی پایینی دارد، خریداری کند.
به گفته مشاور عرضه و پذیرش مبین، شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس تنها سهامدار عمده شرکت پتروشیمی مبین محسوب می شود که متعهد به عرضه یک هزار و ۴۲۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون سهم (معادل ۱۰ درصد) از سهام این شرکت در بازار دوم بورس تهران است؛ اما زمان عرضه اولیه و میزان سهام این شرکت در بورس تهران به شرایط بازار سرمایه و نظر مدیران بورس بستگی دارد.
مدیرعامل تامین سرمایه ملت، سیاست تقسیم سود شرکت پتروشیمی مبین را بر مبنای ۹۰ درصد سود قابل تخصیص از سوی هیات مدیره این شرکت اعلام کرد و با توجه به اینکه این شرکت تامین سرمایه، مشاور تامین مالی شرکت پتروشیمی دماوند به عنوان شرکتی مشابه شرکت مبین در تولید یوتیلتی شرکت ای فاز دو عسلویه محسوب می شود، ارزش جایگزینی پتروشیمی مبین را تقریبا ۳.۵ میلیارد دلار برآورد کرد.