دمیدن جانی دوباره در کمند تار و پود فرش
۶۵ درصد تولید فرش ماشینی ایران در کاشان است ،ولی متأسفانه نامی از کاشان را در آنها نمیبینیم.
هادی مؤمنی راوندی-۶۵ درصد تولید فرش ماشینی ایران در کاشان است و از طرف دیگر ۷۰ درصد صادرات فرش ماشینی ایران از این شهرستان است و هرساله جشنوارهها و کنفرانسهای زیادی با موضوع فرش در کشور برگزار میشود ولی متأسفانه نامی از کاشان را در آنها نمیبینیم و این در حالی است که نام کاشان و فرشکاشان در تمام دنیا شناخته شده است.برای اولین بار در کشور جشنواره بینالمللی فرش کاشان با حضور کشورهای خارجی در دو بخش فرش ماشینی و دستبافت از اول تا پنجم آذر ماه در کاشان برگزار میشود
دبیر جشنواره بینالمللی فرش کاشان با اشاره به شهرت جهانی فرش کاشان، اظهار داشت: در چند نمایشگاهی که در خارج شرکت کردیم افرادی که برای بازدید میآمدند از روی طرح فرش به کاشانی بودن آن پی میبردند و این نشان میدهد که در دنیا فرش کاشان شناخته شده است و هنوز هم برند معتبر و قابل اعتباری است ولی متأسفانه در کاشان کمتر به این مقوله توجه کردهایم و از آن حالت سنتی خودمان کمتر بیرون آمدهایم.
محمود برادران تصریح کرد: دنیا عوض شده و الان برای یک پفک تبلیغات بسیار زیادی میکنند، ولی برای فرش که یک هنر دیرینه ای است که به ما رسیده است، متأسفانه هیچگونه تبلیغی نداریم و حجره داران ما معمولاً در حجرههایشان مینشینند و منتظر هستند یک مشتری به آنها مراجعه کند و بتوانند فرش را به آن عرضه کنند درصورتی که در دنیا به گونهای دیگر رفتار میکنند.
اولین نمایشگاه همزمان فرش ماشینی و دستباف کشور
برادران، از این نمایشگاه به عنوان اولین نمایشگاهی که فرش ماشینی و دستباف به صورت همزمان اجرا میشود یاد کرد و افزود: برای هرچه بهتر برگزار کردن این جشنواره نمایشگاهی با وسعت فضای سرپوشیده ۱۰هزار مترمربع و فضای باز ۱۵ هزار مترمربع و با بیش از یکصد غرفه در میدان امام علی (ع) کاشان در نظر گرفته شده است.
محمود برادران برگزاری سمینارهای علمی و پژوهشی و تدوین افق آینده فرش دستبافت کاشان در دانشکده معماری و هنردانشگاه کاشان، برگزاری کارگاههای آموزشی، بررسی توانمندیهای فرش ماشینی کاشان و کارگاههای آموزشی فرش ماشینی، برگزاری جشن غدیر و مراسم اختتامیه جشنواره را از جمله برنامههای نخستین جشنواره بینالمللی فرش کاشان اعلام کرد که طی روزهای اول تا پنجم آذر برگزار خواهد شد .
وی با اشاره به پیش بینی اسکان برای یکهزار نفر میهمان در این جشنواره یاد آورشد: برای حضور تجار داخلی و خارجی در این جشنواره برنامه ریزی شده است .
محمود برادران انتخاب غرفه برتر، انتخاب بافندگان پیشکسوت فرش ماشینی و دستبافت، تجلیل ازمقام والای بافندگان شهید، کویرنوردی و رصد ستارگان برای میهمانان را از جمله برنامههای جنبی نخستین جشنواره بینالمللی فرش کاشان اعلام کرد.
دبیر جشنواره بینالمللی فرش کاشان هدف از برگزاری این جشنواره را برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی فرش کاشان در سال آینده ذکرکرد و گفت: فرش کاشان با وجود اینکه در جهان شناخته شده است، اما عدم حضور آن در خیلی از سمینارها و نمایشگاههای جهان محسوس است .
برادران با اشاره به فعالیت ۷۰۰ شرکت فرش ماشینی در شهرستان کاشان و آران و بیدگل گفت: این شرکتها سالیانه ۶۵ میلیون مترمربع فرش ماشینی تولید میکنند که توان افزایش تا ۱۰۰ میلیون مترمربع فرش را دارند و به گفته وی ۶۵ درصد صادرات فرش کشور در کاشان تولید میشود .
برادران تولید شش ماهه نخست سال جاری را ۳۰ میلیون متر مربع فرش ماشینی اعلام کرد و یادآورشد: از مقدار فرش تولید شده پنج میلیون متر مربع به کشورهای خارجی صادرشده است .
دبیر جشنواره بینالمللی فرش کاشان تولید سالانه فرش دستبافت کاشان را ۲۵ هزارمتر مربع اعلام کرد و گفت: این مقدار فرش دستبافت توسط ۸ هزار بافنده فرش دستبافت از ۴ تا ۵ هزار دار قالی در کاشان تولید میشود.
وی افزود: ۲۵ درصد از این مقدار فرش دستبافت تولیدی در کاشان به خارج از کشور و عمدتاً به آلمان صادر میشود.
مدیرکل صنایع و معادن استان اصفهان نیز اهمال و سهل انگاریهای سالهای گذشته را موجب از دست دادن بازار فرش استان و کاشان اعلام کرد و گفت: در گذشته استان اصفهان در زمینه فرش دست بافت و ماشینی دارای جایگاه ویژه و رفیعی بود .
پورسینا با اشاره به عجین بودن نام کاشان و صنعت فرش اظهار داشت: برند فرش کاشان برندی است که باید در دنیا زنده شود.
به گفته وی برگزاری قوی جشنواره بینالمللی فرش کاشان به لحاظ کیفیت و کمیت میتواند نقطه عطفی در صنعت فرش دست بافت و فرش ماشینی کاشان باشد.
وی تأکید کرد: جشنواره بینالمللی فرش کاشان باید به شکلی برگزار شود که بتوان از آن به عنوان مکانی برای واقیعتهای فرش کاشان استفاده کرد تا تداعی کننده آینده روشنی برای این صنعت در کاشان شود.