اخبار نساجی

دولت قبل ۷۵۰ میلیارد دلار را درست هزینه نکرد/ ۲۰۰ میلیارد دلار به جیب غربی ها رفته است

 

سعید لیلاز در واکنش به هیاهوی اصولگرایان در مقصر جلوه دادن دولت وقت در مساله توقیف اموال ایران توسط آمریکا گفت: مساله ای که الان در این موضوع خاص داریم اینکه فرو کاستن آثار این اشتباه به دو میلیارد تومان اتفاقا یک خطاست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی گفت:« ما در تمام سال های طلایی ۷۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را به شکل کاملا درستی هزینه نکردیم، حالا اصولگرایان از اینکه واردات ایران ظرف شش سال یعنی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۰ سه برابر شد، تراز بازرگانی مواد غذایی از صفر به منفی ۲/۸ میلیارد دلار رسید و میزان واردات گندم که تا سال ۸۳ به صفر رسیده بود از مرز ۷ میلیون تن تا سال های ۹۰ و ۹۱ عبور کرد و کشور مجددا به شدت وابسته به واردات شد، تعریف می کنند!

او افزود:« اگر سیاست های اقتصادی سال های بعد از جنگ تا پایان ۱۳۸۴ را ادامه می دادیم، به هیچ وجه اقتصادکشور به این روز نمی افتاد که با وقوع تحریم ها یا با سقوط قیمت جهانی نفت خام، نفس اقتصاد ایران به شماره بیفتد. گره اصلی را باید در ۲۰۰ میلیارد دلاری که از این بابت هزینه شد و عمدتا به جیب کمپانی های غربی و اروپایی ایران رفت، مورد توجه قرار دهیم و من به یک محاکمه بسیار بزرگ فکر می کنم.»

لیلاز ادامه داد:« مساله این نبود که فقط این دو میلیارد دلار از دست رفت. ما در سال ۱۳۹۱، در حالی ۱۴میلیارد دلار مواد غذایی از دنیا وارد کردیم که عمده آن هم از کشورهای غربی بوده که تا سال ۱۳۸۴ تراز و موازنه ارزی ما در واردات و صادرات مواد غذایی صفر بود اما تا سال ۱۳۹۱ این عدد به منفی ۲/۸ میلیارد دلار رسید، یعنی به ازای هر ایرانی در سال ۱۳۹۱ نزدیک به ۱۵۰ هزار واردات خالص مواد غذایی داشتیم درحالی که با سیاست اصلی منافات داشت؛ مثلا نباید از شیلی انگور، از فرانسه سیب و از چین سنگ قبر وارد می کردیم! همچنین در اوج تحریم ها ۵/۲ میلیارد دلار خودروی لوکس عمدتا بسیار گرانقیمت وارد کردیم. »

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در بخش دیگری از توضیحات خود گفت:« گله و شکایت از دولت قبلی فقط در این حوزه نیست. در این است که اولا در همان سال ها هشدار می دادیم که سیاست اقتصادی تان نمی تواند با دیپلماسی تان تناقض داشته باشد چرا که منجر به از دست رفتن تمام دستاوردهای می شود و حالا می بینیم در برجام مقدار زیادی امتیاز دادیم و این مستقیما ناشی از سیاست های دولت قبلی است.»

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×