صرفهجویی۱۰ میلیارد دلاری صنعت برق بعد از هدفمندی
مدیرعامل شرکت توزیع برق نواحی استان تهران گفت: بعد از اجرای هدفمندی یارانهها ۵۸ درصد مصرفکنندگان برق خانگی و صنایع زیر الگوی مصرف رفتند و ۱۰ میلیارد دلار صرفهجویی برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد.
سیدعلی بربند در همایش همکاری صنایع در مدیریت مصرف برق افزود: انرژی در دنیای امروزی حرف اول را در توسعه هر کشوری میزند و روشهای مدیریت مصرف برق با رشد تکنولوژی و ارزشی که انرژی در زندگی روزمره دارد هر لحظه شاهد تحول جدی در این عرصه هستیم.
وی ادامه داد:سود صنعتگران همواره به صورت مستقیم با برق عجین شده است به طوری که اگر چند ثانیه برای صنایع خاموشی ایجاد شود صنعتگران دچار مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل ارتباط مستقیم برق با سود صنعتگران باید در مدیریت مصرف برق تغییراتی ایجاد و از تجربیات سایر کشورها نیز استفاده شود،تأکید کرد: پایین بودن قیمت برق و ناچیز بودن آن در سبد خانوار قبل از هدفمندی یارانهها باعث شده بود تا انرژی بیمحابا مصرف شود.
بربند ادامه داد: بعد از اجرای هدفمندی یارانهها و تا حدودی با نزدیک شدن به قیمت تمام شده، برق ۵۸ درصد مصرفکنندگان زیر الگوی مصرف رفتند و با کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور کمک شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق نواحی تهران خاطرنشان کرد: اگر هدفمندی یارانهها اجرا نمیشد باید ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید در کشور احداث میشد که همین عدم احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید بیش از ۶ میلیارد دلار در ساخت نیروگاه صرفهجویی شد.
*ایجاد نیروگاههای محلی
بربند در خصوص روشهای جدید همکاری صنایع با صنعت برق گفت: یکی از روشهای انجام کار برای همکاری صنایع با صنعت برق ایجاد نیروگاههای محلی است که صنایع بتوانند در مجموعه خود نیروگاههای پراکنده احداث کنند.
وی افزود: با این روش صنایع میتوانند در زمان اوج مصرف، برق مورد نیاز خود را تولید کنند و در مواقعی با فروش انرژی به شبکه کمک کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای ساخت حدود ۲۵۰ مگاوات با بخش خصوصی قرارداد بسته شده است، گفت: در این روش میتوانیم به غیر از شهرتهران این نیروگاههای محلی را مستقر کنیم تا در زمان نیاز ،از برق تولیدی آن استفاده کنیم و در زمانی که نیاز نداریم آن را به سایر استانهای کشور ترانزیت کنیم.
بربند افزود: در این روش همچنین در مواقعی که زلزله یا جنگ رخ میدهد میتوانیم در زمان قطع شدن برخی نقاط حساس، از برق تولیدی این نیروگاههای محلی این نقاط حساس را برقدار کنیم.
به گفته وی، به زودی این نیروگاههای محلی در شهرکهای صنعتی احداث و راهاندازی خواهند شد.
*کار تحقیقاتی استفاده از ذخیره برق در شبکه D.C
بربند گفت: یکی از کارهای تحقیقاتی که میتواند به شبکه برق بسیار کمک کند ذخیره برق در شبکه است که کار تحقیقاتی آن توسط دانشگاه علم و صنعت آغاز شده است.
وی افزود: شبها به علت مصرف پایین برق نیروگاههای برق کم بار میشوند بنابراین آوردن نیروگاه به مدار و خارج کردن آن اقتصادی نیست.
وی ادامه داد: در ذخیرهسازی برق در شبکه که به روش D.C معروف است انرژی برق را در شب در درون این ذخیرهکنندهها ذخیره و در زمان پیک آن را وارد مدار میکند.