مد و پوشاک

فرهنگ پوشش کودکان‌ مان به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز دارد

همیشه در فراخوان جشنواره‌ها جای خالی یک بخش به چشم می‌خورد آن هم بخش کودک است که خوشبختانه جشنواره مد و لباس امسال این جای خالی را پر کرد.
مریم روح‌زاده یکی از طراحان منتخب در دومین جشنواره مد و لباس فجر در این باره گفت: چند سال پیش یعنی زمانی که من دانشجو بودم محور فعالیتم بخش کودک بود. اساتیدم زمانی که علاقه‌ام را می‌دیدند و این علاقه را در کنار کیفیت کارم قرار می‌دادند تشویقم می‌کردند که این شاخه از طراحی را ادامه دهم و آن را به جایی برسانم.

وی ادامه داد: من هم سعی کردم کاملا علمی و آکادمیک به این شاخه از هنر طراحی بپردازم و اگر قرار است کاری انجام دهم در آن به نیازهای کودک هم توجه کنم. رنگ، سایز تنوع و راحتی لباس کودک نیاز سنجی شده بود و من کارهایم را بر این مبنا انجام می‌دادم. اما از آن‌ جایی که این شاخه از هنر در کشور ما مهجور باقی مانده کم کم ذوق اولیه‌ام را از دست دادم و به طراحی لباس بزرگسالان روی آوردم.

وی افزود: طرحی هم که امسال به جشنواره ارائه دادم و رتبه آورد یادگاری است از همان روزها. این طرح یک لباس است که هر زمان که بخواهیم تغییر کاربری می‌دهد و به اسباب بازی تبدیل می‌شود. طرح من رتبه سوم در بخش کودک را آورد اما چیزی که مرا متعجب کرد این بود که کسی نتوانست رتبه اول و دوم این بخش را کسب کند. حتی با صرف نظر از اینکه طرح من حتی در دنیا نظیری ندارد از این متعجب شدم که حالا که در این بخش کس دیگری کار شاخصی ارائه نکرده دیگر چرا طرحم را به عنوان طرح اول انتخاب نکردند.

این هنرمند با اشاره به محدود بودن بخش کودک در دومین جشنواره مد و لباس فجر گفت: کارهایی که در بخش کودک ارائه شد خیلی کم بود و این باعث شده بود قوت بخش‌های دیگر جشنواره بر این بخش چیره شود. بنا بر این بازدید کنندگان جشنواره غالبا متوجه بخش کودک نشده بودند و این ما را بسیار ناراحت کرده بود. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که در این بخش بسیار روی کارها سخت‌گیری شده بود و از ورود آثاری که حروف و اعداد انگلیسی روی آن‌ها نگارش شده جلوگیری شده بود و این بسیار حرکت خوبی است. اما با این وجود نمی‌شود مهجور بودن این بخش را نادیده گرفت.ما باید به این نکته توجه کنیم که کودکان نسل آینده ما هستند و باید برای البسه آن‌ها انرژی و وقت و سرمایه بیشتری بگذاریم.

این طراح برگزیده در پایان تصریح کرد: با تمام این‌ها همیشه در فراخوان جشنواره‌هایی که با این سبک و سیاق برگزار می‌شد جای خالی یک بخش به چشم می‌خورد آن هم بخش کودک بود. خوشبختانه جشنواره امسال این جای خالی را پر کرد. امیدوارم نواقص این بخش به زودی برطرف شود و ما در جشنواره سال آینده یک بخش کودک پربار داشته باشیم.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×