قطریها درخواست داده اند، اما موافقت نشده است
دیروز روزنامه قدس در گزارشی به ماجرای اجاره زمینهای کشاورزی به قطریها پرداخت .
در این گزارش با اشاره به نامههای وزارت اقتصاد، برخی از ابعاد این ماجرا فاش شده بود.
بر این اساس یک مقام مسؤول در سفارت قطر اعلام کرده است، در حدود ۸ ماه پیش این زمینها از ایران اجاره شده است!
با این حال رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران در جمع خبرنگاران، در مورد خبر درج شده درباره واگذاری زمین به قطریها گفت: این خبر به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی ادامه داد: سفیر ایران در نامهای حضور قطریها در بازار جذب سرمایه گذاری خارجی ایران در زمینه کشاورزی را خواستار شده بود که البته آن هم باید با بررسی شرایط قطریها انجام میشد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: قطریها برای اینکه بتوانند غذای مورد نیاز خود را تأمین کنند، به سرمایه گذاری در بخش امنیت غذایی و کشاورزی برخی کشورها اقدام کرده اند که این امر در راستای تأمین غذایی مردم خود در کنار رفع نیازهای کشاورزی بوده است .
در همین حال، خبرگزاری مهر دیروز در گزارشی نوشت، این روزها شایعاتی در خصوص اجاره زمینهای کشاورزی جنوب کرمان به قطریها به گوش میرسد، این در حالیاست که مردمان محروم این منطقه در اوج خشکسالی و محدودیت منابع بخوبی میتوانند از این سرمایه ملی استفاده کنند.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی و کشاورزی استان کرمان بر این عقیدهاند، اجاره زمینهای استان کرمان به طرف قطری هیچ سودی برای کشاورزان به همراه نخواهد داشت و به دلیل اختصاص بخش عمدهای از آب استانی که با چالش بزرگ بی آبی مواجه است، در حقیقت دست کشاورزان بومی و نیروهای کار ایرانی برای استفاده از منابع در دسترس کوتاه میشود و تولید محصول در جنوب کرمان را کاهش میدهد.
اما در حالی که رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران خبر درج شده درباره اجاره زمین به قطریها را تأیید نکرده است و همچنین واگذاری این اراضی به آنها در برخی استانهای کشور، سازمان جهاد کشاورزی استان فارس که یکی از این استانها بوده اعلام کرد: با درخواست قطریها به دلیل مقرون به صرفه نبودن، موافقت نشد.
انوشیروان کاظمی اظهار داشت: دوسه سال اخیر قطریها تمایل داشتند در زمینهای کشاورزی استان فارس یونجه و شبدر تولید کنند که بدین منظور اجاره بلندمدت اراضی کشاورزی این استان را خواستار شدند.
وی افزود: به دلیل اینکه تولید این محصولات آببر بوده و استان فارس با محدودیت منابع آبی مواجه است و همچنین نیاز علوفه استان تأمین نمیشود، با درخواست قطریها موافقت نشد.