لزوم اخذ عوارض از چرم خام صادراتی برای حمایت از تولید داخلی
دبیر انجمن صنایع چرم ایران از رایزنی برای تصویب قانون اخذ عوارض صادراتی چرم خام در راستای حمایت از تولید کفش در کشور خبر داد.
جهانگیر مجیدی در اولین همایش استانی تجلیل از پیشکسوتان و کارآفرینان صنعت کفش و چرم و صنایع وابسته اظهار کرد: حدود ۳۵۰ کارخانه تولید چرم در کشور و به طور عمده در تبریز و مشهد کار تبدیل پوست فسادپذیر به چرم پایدار و قابل دوام و مصرف را انجام میدهند.
وی با انتقاد از اینکه مدل مناسبی برای سازماندهی صنایع کوچک در کشور نداریم، افزود: متاسفانه تشکلهای حرفهای کشور توان انجام مسوولیتهای بزرگ را ندارند چراکه زیرساخت بازرگانی کشور ضعف اساسی دارد.
دبیر انجمن صنایع چرم ایران گفت: خوشبختانه در کشور مسوولان و صنعتگران روز به روز به این تفکر نزدیک میشوند که با خود محوری و خودخواهی به جایی نخواهند رسید و در جهت تعامل و همکاری بیشتر حرکت میکنند.
مجیدی ادامه داد: صنعت چرم کشور سالانه در حدود ۲۴۰ میلیون فوت مربع پتانسیل توان تولید چرم دارد که رقم ۱۱۵ میلیون فوت مربع آن مناسب تولید حدود ۹۵ میلیون جفت کفش است.
وی افزود: ارزش صادرات کفش در جهان ۴۸ میلیارد دلار در سال است که ایران با تولید چهاردرصد چرم جهان باید به سه درآمد صادراتی جهان در زمینه کفش دست یابد.
دبیر انجمن صنایع چرم ایران اظهار کرد: به تفاهماتی با مدیران وزارت صنعت معدن و تجارت در راستای تصویب قانون اخذ عوارض از صادرات چرم خام دست یافتهایم چرا که صادرات زیر ۱۰۰ میلیون دلاری چرم را باید با برنامهریزی به یک میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار صاردات سالانه کفش ارتقاء دهیم.
وی یاد آور شد: اگر آموزش تغییر یابد و ماشینآلات مورد نیاز تامین شود در عرض سه تا چهار سال قطعا به یک میلیارد دلار صادرات در صنعت کفش دست خواهیم یافت.
بر اساس این گزارش، در اولین همایش استانی تجلیل از پیشکسوتان و کارفرمایان صنعت کفش و چرم و صنایع وابسته از ۹ کارآفرین و۱۱ پیشکسوت تجلیل شد.