اخبار نساجی

ممنوعیت واردات منسوجات مشکل اصلی صنعت نساجی

۱.۸ میلیارد دلار منسوجات قاچاق وارد کشور می‌شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مشکل اصلی صنعت نساجی را ممنوعیت واردات منسوجات دانست و گفت: برخی معتقدند که ممنوعیت واردات منسوجات به نفع تولیدکننده است اما از آنجا که برای منسوجات قاچاق تعرفه گمرکی پرداخت نمی‌شود، رقابت با این کالاها به دلیل کاهش قیمت تمام شده دشوار است.

علی جدی  درباره مشکلات پیش روی صنعت نساجی، گفت: بخشی از مواد اولیه موردنیاز صنعت نساجی که از مواد پتروشیمی به دست می‌آید، داخلی است و بخشی دیگر وارداتی؛ هرچند به دلیل وجود تحریم‌ها تامین مواد وارداتی موردنیاز صنعت نساجی با مشکلاتی روبه‌رو است اما امکان واردات آن وجود دارد.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی تولیدکنندگان این حوزه مطرح می‌کنند که از آنجا که برخی از مواد اولیه و پارچه‌های خاص موردنیاز این صنعت در داخل تولید نمی‌شود و واردات آن نیز ممنوع است، در نتیجه با مشکل روبه رو هستیم که این موضوع به صورت محدود قابل قبول است.

بخشی از ماشین الات صنعت نساجی فرسوده است

وی با اشاره به ضرورت توجه به نوسازی ماشین‌آلات صنعت نساجی، اضافه کرد: ماشین آلات موردنیاز صنعت نساجی به ویژه ریسندگی‌ها و بافندگی‌ها وارداتی بوده و از اروپا، چین، کره و… باید وارد شود؛ هرچند بخشی از صنعت نساجی نوسازی شده اما بخشی از ماشین آلات نیز فرسوده هستند که باید برای نوسازی آن‌ها برنامه ریزی کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی، ماشین آلات موردنیاز خود را وارد می‌کنند اما برخی از خطوط همچنان فرسوده هستند و نوسازی نشده‌اند بنابراین دچار اشکال و ایراد هستند.

مشکل اصلی صنعت نساجی ممنوعیت واردات منسوجات است

جدی مشکل اصلی صنعت نساجی را ممنوعیت واردات منسوجات دانست و تصریح کرد: این ممنوعیت منجر به قاچاق شده است و براساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار منسوجات قاچاق وارد کشور می‌شود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: از آنجا که منسوجات وارداتی قاچاق تعرفه گمرکی نمی‌پردازند، هزینه تمام شده آن برای واردکننده کاهش می‌یابد در نتیجه کالاهای داخلی امکان رقابت با کالاهای قاچاق را ندارند.

وی با بیان اینکه برخی معتقدند که ممنوعیت واردات منسوجات به نفع تولیدکننده است اما از آنجا که برای منسوجات قاچاق تعرفه گمرکی پرداخت نمی‌شود، رقابت با این کالاها به دلیل کاهش قیمت تمام شده دشوار است، افزود: اگر واردات منسوجات ممنوع نباشد، واردکننده ناچار است، مبالغی مانند ۲۰ یا ۳۰ یا ۴۰ درصد تعرفه واردات پرداخت کند بنابراین کالای داخلی بهتر می‌تواند با منسوجات وارداتی رقابت کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: در صورتی که امکان رقابت منسوجات داخلی با کالاهای وارداتی فراهم شود، تولیدکنندکان می‌توانند نقدینگی موردنیاز واردات ماشین آلات و مواد اولیه خود را به راحتی تامین کنند./

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×