نشان بختیاری فرش استان چهارمحال و بختیاری ثبت ملی شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری، از ثبت ملی نشان بختیاری فرش دستباف این استان خبر داد.
رحمان کرمی گفت: نشان قالی بختیاری استان چهارمحال و بختیاری فرایند ثبت ملی را تکمیل و به ثبت رسید.
وی افزود: قالی های بختیاری دارای تار و پود پنبه ای و پرز پشمی می باشد و این تار و پود از پشمی ریس شده که از دباغی به دست آمده تهیه می شود.
کرمی گفت: طرحها و نقوش به کار رفته در قالی های بختیاری و سایر دستبافته های بومی به صورت ذهنی می باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: مرکز ملی فرش ایران پرونده فرش بختیاری را برای ثبت جهانی در وایپو نیز ارسال کرده است.
وی افزود: قبل از این نیز دو نشان شامل نقشه قالی گل ترمه چهارمحال و چهار خشت چهارمحال هم ثبت ملی شده است.
کرمی گفت: این اقدام در راستای حفظ و صیانت از مالکیت معنوی طرح های بافته شده انجام می شود.
فرش های دستباف تولیدی استان چهارمحال بختیاری در نمایشگاه، دموتکس آلمان، برای نخستین بار جایزه اصالت رنگ فرش جهان را کسب کرد.
کارشناسان فرش جهان در نمایشگاه ۲۰۰۷ دموتکس آلمان پس از بررسیهای کارشناسانه، این جایزه را به فرش استان چهارمحال و بختیاری اهدا کردند.
فرش دستباف استان چهارمحال و بختیاری به دلیل استفاده از رنگهای طبیعی و گیاهی، دارای رنگ ثابت و اصیل است به همین دلیل مورد توجه کارشناسان فرش دنیا در نمایشگاه دموتکس قرار گرفت.
هم اکنون سالانه به طور متوسط یک صد هزار متر مربع فرش دستباف توسط ۹۰ هزار بافنده در استان چهارمحال و بختیاری تولید می شود و بیش از ۸۵ درصد از فرش تولید شده در این استان به کشورهای مختلف جهان صادر می شود.
وجود ۴۵ هزار دار قالی در استان چهارمحال و بختیاری نشانه توجه به این هنر اصیل ایرانی است و عمده فرشهای این منطقه از نوع یلمه در شهرستان بروجن، گبه ریزباف در شهرستان اردل و فرش بختیاری در مناطق عشایری و مناطق بختیاری نشین و فرش چالشتری در شهرستان شهرکرد می باشد.
بر اساس برخی از نظریات محققان، طرح فرش سرو و کاج چهارمحال و بختیاری به عنوان اصیل ترین طرح آریایی مطرح است.