نوسانات تکراری در بازار آتی
هفتهای که گذشت هفته ناامیدکنندهای برای بازار آتی سکه به شمار می رفت. شروع مبادلات در این هفته نیز به دلیل افت نرخ ارز و طلای جهانی سیر نزولی در پیش گرفت و اونس جهانی طلا با تقویت بهای دلار در بازارهای جهانی در روز جمعه هفته گذشته با کاهش قابلتوجهی رو به رو شد که طی آن قیمت طلا به ۱۵۸۰ دلار در هر اونس کاهش یافت.
با تضعیف بهای اونس جهانی طلا، قیمت سکه باز هم کاهش یافت و طی آن بانک ملی بهای خرید سکههای پیشفروش شده را با ۵ هزار تومان کاهش نسبت به روز شنبه گذشته ۵۷۵ هزار تومان اعلام کرد، این موضوع باعث شد بهای سکه با کاهش محسوسی رو به رو شود.
این تصمیم در ابتدای مبادلات دیروز تاثیر منفی روی نرخ سکه داشت؛ به طوری که قیمت سکه کار خود را با بهای ۵۹۳ هزار تومان آغاز کرد. معاملات سکه آتی نیز به تبع از این اوضاع با نوسان مواجه شد، به طوری که مبادلات به دلیل انتشار اخباری مبنی بر کاهش ۵ هزار تومانی بانک مرکزی نسبت به روز گذشته منفی آغاز شد، اما بعد از ظهر افت خود را جبران کرد.
در معاملات دیروز، هم در نوبت صبح و هم در نوبت بعد از ظهر موقعیتهای خرید و فروش قابلتوجهی به وجود آمد، اما با جبران افت در مبادلات بعد از ظهر، صف خرید بر صف فروش برتری داشت. براساس گفته کارشناسان، به دلیل کاهش محسوس نرخ ارز و اونس تا پایان هفته جاری، بازار به سیر نزولی خود ادامه خواهد داد. از طرفی به دلیل کاهش قیمتها و افت بازار، بانک مرکزی اعلام کرد کسانی که تمایل به دریافت اوراق گواهی سپرده یا استفاده از روشهای جایگزین را دارند، بدون در نظر گرفتن موعد تحویل سکه، میتوانند به شعب بانک ملی مراجعه کنند. این در حالی است که تاکنون موعد تحویل ۲۲ درصد از سکههای پیش فروش شده فرا رسیده که حدود ۷۰ درصد آنها تحویل یا تبدیل به ابزارهای جایگزین شده و تعداد قابلتوجهی از سکههایی که هنوز موعد تحویلشان فرا نرسیده تبدیل به روشهای جایگزین شده است.
همچنین مطابق پیشبینیها، با توجه به تحولات بازار داخلی و جهانی طلا در روزهای اخیر و جذابیت اوراق گواهی سپرده، استقبال از این ابزار رو به افزایش خواهد بود به خصوص که استفاده از ابزارهای جایگزین به بیش از ۴ برابر سکههای دریافتی رسیده؛ در واقع به ازای هر سکه دریافتی، ۴ سکه به اوراق گواهی سپرده یا سایر ابزارهای جایگزین تبدیل میشود.