نگرانی از کاهش واردات مواد اولیه و واسطه تولید / به این واردات ارز بدهید
معاون کل سازمان توسعه تجارت با ابراز نگرانی از کاهش ۲۶ درصدی واردات گفت: این کاهش مربوط به واردات مواد اولیه تولید است که بسیار نگرانکننده است.
کیومرث فتحاله کرمانشاهی در گفتوگو با فارس گفت: در چهار ماهه اول سال جاری حجم تجارت خارجی ایران بدون احتساب نفت ۲۵.۵ میلیارد دلار بوده است که حجم واردات در این مدت ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار و حجم صادرات ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی با ابراز نگرانی از کاهش واردت مواد اولیه و واسطه تولید، گفت: شبکه بانکی باید ارز لازم را در اختیار واردکنندگان مواد اولیه قرار دهد، چرا که تقاضا وجود دارد، ولی ارز کافی وجود ندارد
معاون کل سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه این حجم تجارت خارجی کم است، گفت: زمانی صادرات و واردات برابر باشد، به نفع کشور است که همزمان حجم تجارت هم افزایش یابد، اما در چهار ماهه گذشته صادرات غیرنفتی ۵ درصد و واردات ۲۶ درصد کاهش داشته است.
معاون کل سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه کاهش واردات نگرانکننده است، گفت: عمده وارداتی که امروز با کاهش آن مواجه هستیم، مواد اولیه مربوط به بخش تولید و اشتغال کشور است، لذا این نوع واردات به ضرر کشور بوده و ممکن است، ما را دچار مشکل کند.
وی با بیان اینکه باید به دنبال جبران عقبماندگیها باشیم، گفت: عمده کاهش واردات مربوط به مواد اولیه، مواد واسطهای، CKD، SKD و SBU است.
کرمانشاهی گفت: سهم کالاهای مصرفی از واردات ۱۰ تا ۱۵ درصد است و امیدواریم که نظام بانکی با تخصیص ارز بیشتر کاهش واردات کالاهای مرتبط با تولید را جبران کند.
وی افزود: دلیل اصلی کاهش واردات کاهش تخصیص ارز است.
کرمانشاهی تاکید کرد: سهم سازمان توسعه تجارت در حماسه اقتصادی باید مدیریت واردات، حمایت از تولید داخل و توسعه صادرات غیرنفتی باشد.
کرمانشاهی در خصوص گزینههایی که برای ریاست سازمان توسعه تجارت مطرح است، گفت: افرادی که نام آنها مطرح است، باتجربه هستند و من معتقدم که هر کسی که قرار است رئیس این سازمان شود، باید از تجربه کافی برای تجارت خارجی برخوردار باشد.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود شما هم یکی از این گزینهها هستید، گفت: هنوز مذاکرهای در این باره با من نشده است.