اخبار نساجی

هزینه تولید هر بشکه نفت در ایران سه دلار است

اهواز – خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران هزینه تولید هر بشکه نفت در کشور را سه دلار عنوان کرد که در مقایسه با سایر کشورها بسیار کم است.

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر بهمنی شامگاه چهارشنبه در مراسم سی و دومین سالروز تاسیس شرکت ملی حفاری ایران در اهواز اظهار کرد: هزینه تولید هر بشکه نفت در ایران سه دلار است که این رقم در سایر کشورها بسیار بیشتر و حدود ۱۰ دلار است.
وی افزود: صنعت حفاری ۱۰۰ درصد غربی است و تمامی تجهیزات آن باید از خارج تامین شود و کشورهای غربی از این راه می خواستند به صنعت نفت به عنوان شاهرگ اصلی اقتصاد کشور ضربه بزنند ولی امروز ما تحریم را با بومی سازی قطعات مورد نیاز خنثی کرده ایم به گونه ای که امروز ما ۱۸ هزار قطعه در این صنعت را بومی کرده ایم.

بهمنی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۸۸۲ قطعه در صنعت حفاری بومی سازی شده و توسط شرکتهای داخلی در حال تولید است که اگر تحریم نبود شاید ما به سمت تولید این قطعات در کشور نمی رفتیم و محتاج شرکتهای خارجی می ماندیم.

ساخت ۱۰ دستگاه حفاری تا پایان سال

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: تا به امروز ۱۰ دستگاه حفاری در کشور ساخته و راه اندازی کرده ایم که تا پایان سال سه دستگاه حفاری نیز راه اندازی می شود و این امر می تواند قدرت حفاری در کشور را به شدت افزایش دهد.

بهمنی با اشاره به همکاری تنگاتنگ این شرکت با دانشگاه های کشور عنوان کرد: هم اکنون این شرکت با ۱۲ دانشگاه ارتباط دارد که تا پایان سال این تعداد دانشگاه به ۲۰ عدد می رسد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی با اشاره به کاهش مصرف مواد مخدر در بین کارکنان شرکت ملی حفاری گفت: زمانی درصد آلودگی کارکنان به مواد مخدر ۱۸.۵ درصد بود که با تشدید نظارتها و برخی برنامه ریزیها امروز با افتخار می گویم که این درصد به یک تا دو درصد کاهش یافته و از مدیرعامل تا کارگر تحت نظارت هستند.

بهمنی با اشاره به اینکه هر دستگاه حفاری به ۲۵ نوع خدمات فنی و مهندسی نیاز دارد، اظهار کرد: هم اکنون ۷۰ درصد این خدمات توسط این شرکت تامین می شود در حالیکه قبل از انقلاب ۱۰۰ درصد این خدمات توسط شرکتهای خارجی تامین می شد و آنها بعد از انقلاب همگی کشور را ترک کردند.

برای کوچکترین کاری به تهران می رویم

وی افزود: وزارت نفت و شرکت ملی نفت باید اختیارات بیشتری به شرکت ملی حفاری برای پیشبرد اهداف خود بدهند تا ما مجبور نباشیم برای کوچکترین کاری به تهران مراجعه تا مجوز دریافت کنیم. اگر اختیارات ما بیشتر شود بی شک اتفاقات خوبی از جمله ریشه کن کردن بیکاری در استان خوزستان را شاهد خواهیم بود.

بهمنی با اشاره به اینکه هم اکنون این شرکت ۷۳ دستگاه حفاری خشکی و دریایی فعال در اختیار دارد، روند توسعه ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری را در دو سال گذشته قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: در حالیکه سال ۸۸ در مجموع سه دستگاه حفاری به ناوگان این شرکت اضافه شد این تعداد در دو سال گذشته (۹۰-۸۹) در مجموع ۱۵ دستگاه افزایش یافت و انتظار می رود تا پایان سال شمار دکل های حفاری شرکت به مرز ۸۰ دستگاه برسد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به در دست اقدام بودن و آماده سازی دو دستگاه حفاری دریایی با همکاری شرکت تاسیسات دریایی، سه دستگاه حفاری خشکی با جهاد دانشگاهی، طراحی و ساخت دو دستگاه حفاری با شرکت صدرا و در مرحله عقد قرارداد بودن ساخت یک دستگاه حفاری فوق سنگین با شرکت توس اشاره داشت.

بهمنی با بیان اینکه خدمات نمودارگیری، لوله مغزی سیار، اسیدکاری ویژه و گسترده، سیمانکاری، آزمایش و بهره دهی چاه ها، حفاری فروتعادلی و انحرافی توسط این شرکت انجام می شود در حالیکه پیش از این توسط شرکتهای داخلی صورت می گرفت، افزود: در سه دهه گذشته ۱۰۴ هزار و ۴۶۰ مورد خدمات فنی و مهندسی به چاه های نفت و گاز ارائه شده که ۱۱ هزار و ۷۳۷ مورد در سال جاری محقق شده است.

وی فعالیتهای کاربردی در بخشهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات، قاطعیت در اجرای مقررات (اچ اس یی)،  استانداردهای زیست محیطی و نهادینه کردن تخصصی انحصاری کنترل فوران چاه های نفت و گاز و ارتقای دانش فنی و تکنولوژی را از موفقیتهای این شرکت در سال های اخیر عنوان کرد.

شرکت ملی حفاری ایران از شرکت های بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران است که اول دی ماه سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) تاسیس شد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×