اخبار نساجی

واردات کیف و کفش هم ممنوع!

 

واردات کیف و کفش هم ممنوع!

وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است که بازار کشور هم‌اکنون بیش از هر زمان دیگری حاضر به خرید کالاهای تولید داخل است.

مهدی غضنفری با اشاره به این‌که وضعیت کنونی بهترین فرصت برای استفاده از شرایط توسط تولیدکنندگان است، گفت: باید با تولید بیشتر ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرد و از این طریق بر رقم صادرات افزود، چرا که در زمان کنونی بازارهای وارداتی ایران بیش از همیشه حاضر به خرید کالاهای ایرانی است.وی افزود: ممنوعیت واردات کالاهای موجود در اولویت ۱۰ به معنای این است که دیگر کالای بنجل و غیرکیفی وارد کشور نمی‌شود و اگر تولیدکننده داخلی قادر به پوشش کامل بازار مصرف باشد، امسال سالی است که می‌توانیم جهش صادراتی به معنای واقعی داشته باشیم.وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: کشور در حوزه کالاهای اساسی و موردنیاز مردم در زمان حاضر با هیچ کمبودی مواجه نیست. ذخایر به اندازه کافی است و هیچ نگرانی از بابت تامین بازار وجود ندارد.غضنفری راه عبور از مشکلات اقتصادی کشور را بهره‌گیری از نظر خبرگان دانست و گفت: با وجودی که ممکن است اختلاف نظرهایی در میان برخی اتحادیه‌ها و یا انجمنها مشاهده شود اما می‌توان با ارایه راهکاری مناسب به نتیجه رسید.او همچنین با بیان این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت از پیشنهادهای اصناف برای تنظیم بازار شب عید استفاده می‌کند، از صنوف و مجامع صنفی خواست تا با ارایه راهکارهای خود دولت را در ایجاد فضای امیدبخش و غیرپلیسی یاری کنند.وی ادامه داد: در واردات کالاها به سه خانواده تقسیم می‌شوند. خانواده اول شامل مواد غذایی و دارو که ارز مرجع به آنها تعلق می‌گیرد و باید در شبکه شناخته شده توزیع شود. خانواده دوم مواد خام، مواد اولیه تولید، قطعات و لوازم تولیدی ماشین‌آلات تولیدی خط تولید است که گروههای ۳ تا ۹ را در خود جای می‌دهد و تمام این اقلام ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند.وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع اصناف با بیان این‌که آخرین گروه از دسته‌بندی کالایی، گروه ۱۰ یا کالاهای غیرضروری است، افزود: مشابه اقلام قرار گرفته در این گروه در داخل کشور تولید می‌شود، بنابراین می‌توان نیاز را از این طریق تامین کرد.غضنفری همچنین از تولید کنندگان خواست تا با برگزاری نمایشگاهی برای مردم اقلام تولیدی خود را به تماشای عموم بگذارند.از نظر وزیر صنعت،معدن وتجارت هم اکنون در مقایسه با سال‌های قبل فرصت استثنایی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان فراهم شده و آنها می‌توانند تولیدات داخلی خود را با ارزش افزوده تولید و صادر کنند.وی تاکید کرد: هیچ گاه تاکنون چنین فرصتی برای تولید فراهم نشده وآنها باید از این موقعیت برای تامین داخل وهمچنین صادرات استفاده کنند.غضنفری با بیان اینکه در درون تحریم‌ها و تهدید‌ها فرصت‌های نابی برای اقتصاد کشور فراهم شده، افزود: اگر همدلی دستگاه‌ها بیش از گذشته باشد، می‌توانیم فرصت‌ها را به وضوح در اقتصاد کشور مشاهده کنیم.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی تولید و تجارت، غضنفری با بیان این‌که برخی صنایع همچون کیف و کفش که فناوری خاصی هم ندارد به دلیل واردات اقلام مشابه خود به کشور تعطیل شده‌اند که باید احیا شوند، گفت: این گروه از کالاها در اولویت ۱۰ قرار گرفته‌اند.

فهرست اولویت‌های ده‌گانه

اولویت بندی جدید صورت گرفته برای کالاهای وارداتی به این شرح است:به گزارش ایسنا، پس از غربالگری انجام شده در فهرست اولویت‌های ده‌گانه کالاهای وارداتی این فهرست نهایی شده است.بر این اساس اولویت‌های ده گانه به جای خود باقی است؛ اما برخی تغییرات در آنها صورت گرفته است.گفته شده حداکثر تغییرات انجام شده در این فهرست ۲۰ درصد است. بر این اساس برخی کالاها از اولویتی به اولویت دیگر منتقل شده‌اند. همچنین برخی کالاهای همسان که پیش از این در اولویت‌های متفاوت قرار داشتند هم اکنون به یک اولویت منتقل شده‌اند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

اولویت اول: کالاهای اساسی

اولویت دوم: دارو و تجهیزات پزشکی

اولویت سوم: مواد پایه تولید صنعتی و کشاورزی، اقلامی مانند نژادهای مولد دامی، اقلام پایه حوزه صنعت در حوزه فلزات یا محصولات شیمیایی

اولویت چهارم: مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مانند هیدروکربرها یا مواد مورد نیاز در رنگرزی و سنگ سازی، مواد اولیه برای تولید مرکب چاپ و انواع محصول مربوط به فیلم و زینک

اولویت پنج: مواد و قطعات واسطه‌ای

اولویت ششم: قطعات و اجزای منفصله خودرو یا CKD و SKD

اولویت هفتم: کالاهای نیمه ساخته SKD و مونتاژ

اولویت هشتم: کالاهای سرمایه‌ای، ماشین آلات صنعتی با ترکیب ساخته شده

اولویت ۹ و ۱۰: کالاهای نهایی با دوام و مصرفی غیر ضرور یا غیر مورد نیاز

پنج گروه اول اولویت‌ بندی‌ها از جنس مواد اولیه هستند. بر این اساس اولویت اول و دوم برای واردات همچنان ارز مرجع دریافت می‌کنند اما اولویت سوم تا نهم می‌توانند از ارز مبادله‌ای استفاده کنند. کالاهای موجود در اولویت دهم نیز کالاهایی هستند که واردات آنها ممنوع اعلام شده است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×