اخبار نساجی

پیامها درباره تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا مورد تایید ما نیست

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این که برای تشکیل اتاق ایران و آمریکا باید احساس نیاز به وجود این اتاق مشترک شود گفت: در حال حاضر هیچ اقدامی برای تشکیل آن صورت نگرفته است و درخواستی هم از جانب آمریکایی‌ها نداشته ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن جلال‌پور شامگاه پنجشنبه در نشست خبری در کرمان با اشاره به تامین نقدینگی در کشور گفت: اگر به بانک به عنوان بنگاه تامین نقدینگی نگاه شود، نباید پایان سال  طراز و سود مالی را به‌عنوان امتیاز و کارکرد آن ببینیم زیرا در این صورت تنها تلاش بنگاه اقتصادی برای سود بیشتر و زیان کمتر خواهد بود و این امر در شرایط فعلی به تولید کمکی نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: این درحالی‌ است که اگر به بانک‌ها ابلاغ شود که عملکرد آن‌ها با توجه به میزان تولیدشان، راه‌اندازی واحدها و کمک به افزایش تولید سنجیده می شود، مسلماً شرایط متفاوت خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به بنگاه‌های اقتصادی فعلی که اصلی‌ترین مسئله برای آن‌ها سود، گردش عملیات و مانده حساب است، افزود: با چنین شرایطی نمی‌توان از بانک‌ها توقع تولید و تامین نقدینگی را داشت.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

جلال‌پور گفت: در کشورهای مختلف دنیا بازارهای مالی متعددی تعریف شده مثل بازارهای مرتبط با بورس، سرمایه و بازارهایی که از طرق مختلف به تامین مالی می‌پردازند اما در کشور ما این امر رونق نیافته است و سبب شده کمبود نقدیگی در بخش‌های مختلف مشهود باشد.

رئیس اتاق بازرگانی با بیان مشکلات و شرایط فعلی اقتصادی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور طی نامه ای به جهانگیری( معاون اول ریاست جمهوری) درخواست بازنگری نظام اقتصادی کشور را داشت.

وی ضمن بیان اینکه در حال حاضر کمبود نقدینگی در همه بخش‌ها مشهود است گفت: میزان سود درخواستی تسهیلات نسبت به سود آوری واحدها قابل تطبیق نیست.

وی تصریح کرد: وقتی واحدی به مشکل بر می خورد بدین معنا است که اتاق نیز دچار آن مشکل می باشد. اتاق مشاور سه قوه و بستر ساز رفع موانع می‌باشد و وظیفه آن تشکیل تشکل‌ها برای بیان مطالباتشان  است.عمده ی این مطالبات در بدنه دولت می باشد. اتاق هم مانند همه ی بنگاه ها مطالبه رفع مشکلات را دارد.مانند مشکلات ذغال سنگ، کشاورزی و معادن ام اتاق بازرگانی تنها می تواند پیشنهادهای خود را بیان کند.

جلال پور تاکید کرد: فضای کسب و کار باید تلطیف شود و برای این امر باید بخش خصوصی تقویت شود و دولت کم کم در یک فضای اقتصادی رقابتی سالم امر را به بخش خصوصی واگذار کند.

جلال پور با بیان تعبیر ریل گذاری جدید اقتصادی ایران در دوران پسا تحریم افزود: دوران تحریم به ما نشان داد که در آن شرایط بسیار آسیب پذیر می باشیم و چنانچه به دنبال اقتصادی پایدار و همراه با رشد و توسعه ی مستمر هستیم باید  در نوع و روش فعالیت‌های اقتصادیمان تجدید نظر کنیم. علم اقتصاد و تجربه کشور های مختلف حاکی از این امر است که هر گاه اقتصاد یک کشور به منابع زیرزمینی، سرمایه های ملی و شرکت ها، مجموعه ها و نهاد‌های دولتی وابسته و متکی باشد، در شرایط سخت و حتی عادی نمی‌تواند دوام چندانی بیاورد.

وی گفت: اگر پول به تنهایی برای کشور اشتغال ایجاد می‌کرد، کشوری مثل عربستان با ۹۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی و ۳۰۰ میلیارد دلار درآمدهای سالانه ارزی بیش از ۴۰ درصد بیکاری نداشت. اگر سرمایه گذاری خارجی به تنهایی معجزه می کرد، کشورهای آمریکای لاتین به این اندازه در اقتصادشان دچار مشکل نبودند و همین طور  اقتصاد دولتی در کشورهای کمونیستی که نتوانست پیشرفتی در بر داشته باشد. همه این ها تجاربی قابل رویت می‌باشد.

جلال پور خاطر نشان کرد: تغییر ریل و تغییر مسیر اقتصاد باید در کشور اتفاق بیفتد و بهترین زمان آن امروز است که مردم ما با درک شرایط سخت اقتصادی آمادگی این را دارند که اقتصاد کشور را اقتصادی سالم، متکی بر منابع مردم، پویا،  با رشد و توسعه ی پایدار بیابند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تصریح کرد:کشور ما بیش از ۵ میلیون بیکار دارد همچنین ظرفیت‌های خدادادی که طی دهه‌های گذشته از منابع زیر زمینی را برداشت و تبدیل به هزینه های جاری کردیم  این در صورنی است که در هیچ جای دنیا تبدیل سرمایه‌های ملی به هزینه های جاری، امری معقول نمی‌باشد.

جلال پور گفت: پیشنهاد ما این است که همه  ظرفیت های کشور را برای خصوصی کردن و مردمی کردن اقتصاد به کار گیریم سرمایه گزاران خارجی را به سمتی که به بخش خصوصی با ظرفیت های فکری متعلق می باشد، هدایت کنیم. تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، ابداعات و اختراعات نسل جوان، نیروی انسانی و ظرفیت‌های فراوان کشور می تواند راه گشا باشد و توسعه‌ای که بر این مبنا باشد، ماندگار خواهد شد.

وی ضمن تاکید بر بحران آب گفت: امروزه با این مسئله رو به رو هستیم که از هر متر مکعب آب چه میزان سود آوری ارزی داریم بدین معنا که اگر با ۱ متر مکعب کالایی قابل عرضه تولید کنیم و سود آن بیش از سود کالایی دیگر باشد بهتر است کالای با سود کمتر را وارد کنیم و این همان بحث آب مجازی می باشد. ژاپن به اندازه ی مصرف سالانه ی ما که ۱۱۰ میلیارد متر مکعب می باشد آب مجازی وارد می کند و هند سالانه بیشترین میزان صدور آب مجازی را دارد.

جلال پور بیان کرد: برای تشکیل اتاق ایران و آمریکا باید احساس نیاز به وجود این اتاق مشترک شود و در حال حاضر هیچ اقدامی برای تشکیل آن صورت نگرفته است و درخواستی هم از جانب آمریکایی‌ها نداشته ایم. چنانچه اتاق مشترک ایران و آمریکا در اتاق آمریکا شکل بگیرد طبق قانون ظرف مدت ۶۰ روز مهلت داریم به طور متقابل این اتاق را در ایران تشکیل دهیم.اتاق هایی که در رسانه‌ها و بعضی پیام ها گفته می شود هیچ کدام مورد تایید ما نیستند و تا کنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی در توضیح وظیفه ی شورای گفت‌وگو اذعان داشت: در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی همان طور که از نام آن پیداست، مسائل دولت و بخش خصوصی، عمدتا مسائل کسب و کار به بحث گذاشته می شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×