اخبار نساجی

چابهار، قطب صادرات محصولات پتروشیمی می شود

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرد: واحدهای پتروشیمی در منطقه چابهار با اهداف صادراتی احداث خواهد شد.

به گزارش ایرنا، چابهار قطب جدید صنعت پتروشیمی ایران خواهد بود که به گفته عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار است۲۱ مجتمع پتروشیمی در آن استقرار یابد.

در طرح پتروشیمی چابهار واحدهای پتروشیمی شامل متانول، متانول امونیاک و الفین با زیرمجموعه پلی اتیلن سبک، سنگین و خطی و انواع گلایکل ها احداث خواهد شد.

احداث قطب های جدید پتروشیمی کشور در استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار دارای جذابیت هایی است که آن را از هاب های موجود پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر متمایز می کند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

به دلیل نزدیکی چابهار به بازار مصرف در هند و چین، هزینه حمل و نقل محصولات پتروشیمی کاهش قابل توجهی خواهد یافت و بنابراین سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی برای حضور در این پروژه ها دارند.

چندی پیش محمدحسن پیوندی معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در گفت وگو با ایرنا با خاطرنشان کردن این مساله ، از تمایل زیاد هندی ها برای سرمایه گذاری در قطب های پتروشیمی ایرانشهر و چابهار در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

بررسی ها نشان می دهد که چابهار و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان در مقایسه با مناطقی مانند ماهشهر و عسلویه حدود یک هزار کیلومتر به بازارهای هدف مانند هند و چین نزدیک تر هستند.

در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در داخل کشور تولید شده که معادل ۹ میلیارد دلار آن به خارج از کشور صادر شده است.

در سال های اخیر به علت تشدید تحریم ها، کشورهای آسیایی و آفریقایی بزرگترین مشتری محصولات پتروشیمی ایران بوده اند و کشورهای اروپایی تمایلی به خرید محصولات پتروشیمی ایران نشان نداده بودند.

اما پس از مذاکرات ایران و ۱+۵ و توافق اولیه ژنو نگاه کشورهای اروپایی به صنعت پتروشیمی ایران تغییر یافته به طوری که شرکت های اروپایی از توافق ژنو و کاهش تحریم های ایران استقبال و هیات هایی را روانه تهران کرده و در خصوص سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران مذاکراتی را انجام داده اند.

تا پیش از افزایش تحریم های بین المللی، ۱۰ تا ۱۴ درصد محصولات پتروشیمی ایران به اروپا صادر می شد و از این محل سالانه ۲ تا ۲.۵ میلیارد دلار درآمد برای کشور کسب می شد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×