اخبار نساجی

یک مسوول اتاق بازرگانی: تجار ایرانی ۱۵میلیون دلار از ترکمنستان مطالبه دارند

 

مسوول پیگیری مطالبات صادرکنندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و تجارت ایران گفت: تجار کشورمان بابت صدور کالا و خدمات به ترکمنستان ۱۵ میلیون دلار مطالبات معوقه دارند.

ˈمحمد صمدی ˈروز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارکرد: بیشترین مطالبات صادرکنندگان ایرانی از شرکت و موسسات غیردولتی و تجار ترکمنستانی است که با گذشت چندین سال هنوز وصول نشده است.

وی اضافه کرد: در مجموع ۱۳۷ تاجر فعال در حوزه صادرات ایران از تجار و موسسات غیردولتی و دولتی این کشور مطالبات معوقه دارند.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و تجارت و کشاورزی ایران گفت: از طریق وزارت امور خارجه ایران و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و تجارت کشورمان، پیگیری هایی از طریق سفارتخانه ایران در ترکمنستان و سفارت این کشور در ایران برای دریافت مطالبات صورت گرفته است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

به گفته وی یک سوم از مطالبات تجار ایرانی از ترکمنستان مربوط به تجار استان خراسان شمالی است.

صمدی ابراز امیدواری کرد: با رایزنی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مطالبات تجار ایرانی هر چه زودتر نقد شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، تجارت و کشاورزی خراسان شمالی گفت: در نشست میزترکمنستان در استان نیز مطالبات تجار ایرانی پیگیری می شود.

صمدی میزان صادرات خراسان شمالی به ترکمنستان را حدود ۵۰ میلیون دلار در سال اعلام کرد که ۳۰ درصد مجموع صادرات استان به این کشور است.

به گفته وی در سال های اخیر با سفر تجار خراسان شمالی به هندوستان، صادرات تجار این استان به این کشور رشد یافته و از ۲۰ درصد سال های قبل به حدود ۵۰ درصد در چهار ماه نخست امسال رسیده است.

وی برخی سخت گیری ها از سوی دولت ترکمنستان را عامل اصلی در کاهش مبادلات تجاری استان خراسان شمالی به این کشور دانست.

*بازارچه مرزی پرسه سو در کما

رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن وتجارت و کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: با وجود رایزنی وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان بازگشایی بازارچه پرسه سو در استان خراسان شمالی با ترکمنستان منتفی است.

صمدی افزود: کشور ترکمنستان با ایجاد بازارچه جدید در مرز ایران مخالفت کرده و چهار بازارچه فعلی در مرز ایران و ترکمنستان را برای مبادلات تجاری با کشورشان کافی می داند.

وی اضافه کرد: اگرچه رایزنی برای بازگشایی بازارچه پرسه سو از سوی سفارت ترکمنستان در تهران در حال انجام است، ولی به نظر می رسد وزرای خارجه و بازرگانی ترکمنستان نیز تصمیم گیرنده اصلی پیرامون این بازارچه نیستند.

نمایشگاه اختصاصی ایران در ترکمنستان اواخر بهمن ماه سال جاری به مدیریت اتاق بازرگانی این استان برگزار می شود.

محمد صمدی افزود: مدیریت این نمایشگاه پس از یکسال باردیگر با پیگیری مسوولان استانی به استان خراسان شمالی واگذار شده است.

به گفته وی دراین نمایشگاه تمام تجار ایرانی می توانند با دریافت غرفه حضور فعال داشته و کالاهای خود را به فروش برسانند.

جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان حدود یکهزارو ۲۰۰کیلومتر مرز زمینی و آبی با یکدیگر دارند که از این میزان ۳۰۰کیلومتر در استان خراسان شمالی است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×