مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت آخرین آمار قاچاق پارچه و پتو به داخل کشور را اعلام کرد و درباره تعرفههای واردات، مسائل مربوط به مد و طراحی پوشاک داخلی و توضیح داد.
گلناز نصراللهی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه با توجه به اعلام سایتهای رسمی میزان ورود پارچه به کشور در سال ۲۰۱۱ معادل ۲۰۰ هزار تن بوده است، گفت: براساس برآورد آمار کمتر از ۵۰ درصد این کالاهای وارد شده از طریق گمرکات و مناطق آزاد بوده است.
وی افزود: در بخش پتو نیز حدود شش تا هفت میلیون تخته پتو یعنی مطابق با تولید داخل به صورت قاچاق وارد کشور شده که همین موضوع در بحث پوشاک نیز وجود دارد.
نصراللهی با بیان اینکه باید تدابیری اندیشیده شود تا در مبادی عرضه فروشگاهی نیز بحث قاچاق بودن کالاها پیگیری شود، اظهار کرد: همه بحث قاچاق کالا مربوط به تعرفه نیست بلکه برخی دوست دارند مسائل مالیشان شفاف نباشد.
دیوارهای بلند تعرفه کوتاه خواهد شد
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان اینکه ما به طور مرتب در دفتر صنایع نساجی آمارهای وارداتی مواد اولیه را کنترل می کنیم، اظهار کرد: مواد اولیه اصلی شامل الیاف و پس از آن کالاهای واسطه ای یعنی نخ می شود. در سال گذشته به علت برخی مسائل برای اولین بار واردات نخ نسبت به الیاف پیشی گرفت.
وی اضافه کرد: به همین دلیل با برگزاری جلساتی به این نتیجه رسیدیم که برخی کالاهایی که تولید داخلی دارند نباید ارز مبادله ای بگیرند که با این سیاست، آمار واردات در ۹ ماهه امسال تقریبا به روال سابق خود بازگشته است.
نصراللهی با بیان اینکه واردات مواد اولیه متعادلتر شده است، گفت: کشورهایی که ما با آن ها مبادلات سیاسی داریم کشورهایی هستند که صنعت نساجی قوی دارند؛ بنابراین هم دولت باید توجهش به صنعت نساجی داخل باشد و هم بخش خصوصی بداند که دیر یا زود دیوارهای بلند تعرفه کوتاه خواهد شد.
آمار صادرات و واردات نساجی
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با اشاره به میزان صادرات و واردات قانونی صنایع نساجی در ۹ ماهه امسال گفت: صادرات ما در سال جاری یک مقدار کم شده بود و در برخی از ماهها با کاهش ۱۰ درصدی نیز همراه بوده است اما این کاهشها به ندرت کم شده و توانستیم در ۹ ماهه با سال گذشته برابر شویم.
وی با بیان اینکه ارزش صادرات صنایع نساجی در ۹ ماهه سال جاری ۹۴۴.۶ میلیون دلار بوده است، اظهار کرد: صادرات در سال گذشته ۹۴۴.۷ میلیون دلار بوده که این نشان می دهد صادرات در سال جاری با سال گذشته برابر شده است.
نصراللهی همچنین با اشاره به آمار واردات اظهار کرد: واردات مواد اولیه شامل الیاف مصنوعی و نخها در ۹ ماهه امسال از طریق گمرک ۳۵۰ هزار تن بوده که تقریبا مشابه آمار سال گذشته است.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت افزود: از سوی دیگر نکته مثبت این است که رقم واردات نخ نسبت به الیاف متعادلتر شده است؛ به طوری که در ۹ ماهه سال گذشته ۱۲۰ هزار تن نخ وارد کشور شده اما این مقدار در سال جاری به ۹۰ هزار تن کاهش یافته است.
مسئولان فشار بی دلیل روی مد و طراحی پوشاک داخلی نیاورند
وی با تاکید بر توجه واحدهای تولیدی داخل به بحث طراحی و مد ادامه داد: باید به بخش خصوصی بگوییم که کیفیت، بهره وری، توجه به تولید داخلی و مد و طراحی خود را افزایش دهد از سوی دیگر به فکر کاهش قیمت تمام شده باشد.
نصراللهی افزود: همچنین شاید لازم باشد مسئولان بدانند برخی از محدودیتهایی که برای طراحی و مد در کشور ما وجود دارد اگر نیازهای واحدهای پوشاک را در رابطه با این قضیه تامین نکند مشابه آن از خارج از کشور به صورت قاچاق وارد میشود و این امر تنها باعث ضعیف شدن صنعت پوشاک ما میشود.
وی ادامه داد: مسئولان کشور باید حواسشان باشد که اجازه دهند تولید داخلی روی مد و طراحی کار کند و فشار بی دلیل روی برندها نیاوریم.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره بحث قرارداد تجارت ترجیحی ایران و ترکیه در حوزه نساجی گفت: سابقه تعرفههای ترجیحی حداقل در این دفتر به سال ۱۳۹۰ برمی گردد. البته برخی نقدها دراین زمینه وجود دارد که چرا از ۱۰ یا ۱۵ درصد تخفیف شروع نکردیم.
وی افزود: شاید لازم باشد این موارد گفته شود که در حال حاضر تعرفه گمرکی پوشاک ۱۰۰ درصد است و با توجه به قرار گرفتن آن در اولویت های گروه ۱۰ این تعرفه دو برابر خواهد شد، از سوی دیگر با ارز متقاضی وارد میشود.
عمده واردات پوشاک، قاچاق است
نصراللهی با بیان اینکه تجارتهای ترجیحی معمولا با نگاه به توانمندیهای متقابل دو کشور انجام میشود، اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که در بحث پوشاک، کشور ما واردات چندانی ندارد و عمده پوشاک به صورت قاچاق وارد میشود.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت بحث رکود صنایع را تشدیدکننده ایجاد حساسیتها در این موضوع دانست و گفت: شاید اگر من بودم در این شرایط با درصد کمتری این کار را آغاز می کردم چرا که در حال حاضر در رکود نیز هستیم، در استانه شب عید هستیم و رونقی که قبلا در پوشاک کشور وجود داشته امروز وجود ندارد. البته من تمام صحبتها و انتقادات نسبت به این قرارداد را زیر سوال نمی برم.
وی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت به ما دستور داده تا با برگزاری جلسات کارشناسی بحث تجارت ترجیحی در نساجی و پوشاک را بررسی کنیم، گفت: در پیشنهادات و انتقاداتی که وارد میشود حتما انجمنها و اتحادیهها باید بگویند که مشکلی دراین زمینه وجود دارد و چه برنامه دقیقی برای وارد شدن به مسیرهای عادیتر واردات دارند.
افزایش حساسیت روی قاچاق پوشاک
نصراللهی خاطرنشان کرد: در جلسه ای که درباره پوشاک با قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم قرار شد این صنعت جزو کالاهایی محسوب می شود که روی قاچاقش حساس خواهیم شد. مسلما در این بخش حتما گفته خواهد شد که یکسری مبادی را راحت تر بگذارند تا بتوان قاچاق را بیشتر کنترل کرد.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان اینکه در بحث تجارت ترجیحی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابل یک کار انجام شده قرار گرفته بود، گفت: در عین حال معتقدم با وجود همین تخفیفها در تعرفه واردات با توجه به بالا بودن میزان قاچاق و حقوق ورودی تاثیر چندانی بر مساله واردات نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه مخالفت ها در این زمینه باید مستند باشد، اظهار کرد: زمانی که دولت تصمیم می گیرد قرارداد تعرفه ترجیحی برقرار کند بهترین راه برای صنایع این است که ما مخالفیم؛ اما این درحالی است که باید توضیح قانع کننده برای این موضوع داشته باشند. البته این را هم باید توجه داشت که تمامی این قراردادها در طول سالیان قابل بازنگری است.
قیمت تمام شده پوشاک ترک از کالاهای قاچاق و بنجل چینی بالاتر است
نصراللهی با بیان اینکه براساس قراردادهای تعرفه ترجیحی باید کالای وارد شده ساخت همان کشور باشد، اظهار کرد: در حال حاضر عمده پوشاک وارداتی به کشور چینی است؛ بنابراین زمانی که کالاهای چینی و استوک وارد کشور شود صنعت پوشاک ما بیشتر درحال تهاجم قرار میگیرد.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان اینکه قیمت تمام شده کالاهای ترک بسیار بالاتر از قیمت کالاهای قاچاق و بنجلی است که از چین وارد میشود، اظهار کرد: نساجی صنعتی نیست که دولت بتواند بیخیال از کنار آن رد شود.
سرانجام نمایشگاه پوشاک ایران
وی همچنین درباره برگزاری نمایشگاه پوشاک در تاریخ ۱۲ تا ۱۵ بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی گفت: براساس آماری که داریم قسمتی که واحدهای تولیدی ما گرفته اند بسیار خوب غرفه بندی شده و واحدهای توانمندی نیز در این نمایشگاه شرکت دارند.
نصراللهی درباره برخی انتقادات نسبت به برگزاری این نمایشگاه گفت: تولیدکنندگان ما مواردی را راجع به تبلیغات مطرح کرده بودند که ما وارد قضیه شدیم و مراتب را پیگیری کردیم.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت افزود: به هرحال صنعتی با توجه به برنامه ریزی های خودش نسبت به تبلیغات تصمیم گیری می کند اما وظیفه خودمان دانستیم با کمک به صنعت پوشاک شرایطی را فراهم کنیم تا آن ها توانمندیهای خود را به صورت کامل ارائه دهند.
وی با بیان اینکه برخی مطالبی که در این زمینه بروز داده میشود باعث ضعیف نشان دادن صنعت نساجی میشود، اظهار کرد: این مطالب بعضا باعث می شود این گونه به نظر بیاید که نساجی ما ناتوان است یا توان رقابت با تولید خارجی را ندارند در حالی که این گونه نیست.
نصراللهی با اشاره به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کمک به تولیدکنندگان پوشاک کشور گفت: از طریق نمایشگاه توانستیم برای قسمتی از غرفه ها تخفیف بگیریم که واحدهای پوشاک بتوانند آن تخفیف صرف تبلیغات خود کنند.
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره دلایل تعویق یک ماه برگزاری نمایشگاه پوشاک ایران نیز اظهار کرد: انجمن و اتحادیه پوشاک در ابتدا قصد داشتند نمایشگاه را در آذر ماه برگزار کنند و گلایه کردند که سالن خوبی به ما ندادند و ما نیز پیگیری کردیم که گفتند در آن زمان نمایشگاه دیگری بوده و سالن مورد نظر واحدهای پوشاک در دسترس نیست.
وی با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه به صورت همزمان با نمایشگاه ترکیه هیچ تفاوتی با حالت قبل ندارد، اظهار کرد: باید بتوانیم کاری کنیم که توانمندی های پوشاک ایرانی در این نمایشگاه دیده شود. از سوی دیگر تا پیش از این نسبت به تبلیغات بی اهمیت بوده ایم که این موضوع باعث شد توجه بیشتری به تبلیغات داشته باشیم.
آخرین آمار قاچاق پارچه و پتو/ دیوارهای بلند تعرفه کوتاه میشود
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…