براساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی مطابق با آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی هشت ماه نخست سال ۱۳۹۴، کل صادرات صنایع نساجی کشور با احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف بالغ بر ۵۷۲/۶ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت ۱۳ درصدی داشته است. صادرات محصولات صنایع نساجی بدون احتساب رنگ، ماشینآلات و فرش دستباف طی هشت ماه نخست سالجاری برابر با ۳۸۸/۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۳ افت ۱۲ درصدی داشته است.
کفپوش با صادرات ۱۸۹/۳ میلیون دلار همچنان صدرنشین صادارت محصولات نساجی صنعتی بوده اما در مقایسه با صادرات این محصول در هشت ماه نخست سال ۹۳ با افت ۶ درصدی مواجه بوده است. علیرغم افت شش درصدی صادرات این محصول، صادرات فرش و کفپوش طی هشت ماه نخست سال ۹۴ از صادرات فرش دستباف پیشی گرفته است.
براساس این گزارش عمده ترین اقلام صادراتی پس از کفپوشهای نساجی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از : انواع پوشاک به ارزش ۳۵/۳ میلیون دلار، انواع الیاف به ارزش۳۴/۸ میلیون دلار و پس از این دو صادرات نخ و پارچه با ارزش صادرات تقریباً مشابه ۲۷ میلیون دلاری قرار داشتند.
براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی هشت ماه نخست سال ۱۳۹۴ کل واردات نساجی کشور با احتساب ماشینآلات و رنگ با افت ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم ۱/۰۴ میلیارد دلار رسیده است. واردات صنایع نساجی کشور بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، در این سال بالغ بر ۷۴۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد افت داشته است.
در هشت ماه نخست سالجاری، واردات انواع الیاف بالغ بر ۲۲۹/۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با واردات سایر محصولات نساجی در رتبه نخست قرار گرفته است. پس از آن واردات پارچه به ارزش ۱۸۳/۷ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد. واردات پارچه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۱۷ درصدی داشته است. واردات نخ به ارزش ۱۷۷/۲ میلیون دلار پس از الیاف و پارچه بیشترین واردات را در میان محصولات نساجی داشته است. اما مقدار آن نسبت به هشت ماهه نخست سال ۹۳ افت ۱۸ درصدی داشته است.
تهیه و گردآوری:دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…