اخبار نساجی

ایالات متحده آمریکا بازاری عالی برای تولید کنندگان الیاف مصنوعی

ترجمه مهلقا صدوقی – تحریریه مجله کهن

با توجه به اینکه هند سومین تامین کننده بزرگ محصولات نساجی و پوشاک به ایالات متحده است، پتانسیل افزایش سهم در بازار نساجی و پوشاک ایالات متحده را دارد.

ایالات متحده آمریکا بزرگترین مصرف کننده و وارد کننده پارچه و پوشاک در جهان است. از طرفی دیگر، ایالات متحده نهمین صادر کننده بزرگ محصولات نساجی و پوشاک در سطح جهان است.

طی پنج سال گذشته، کل صادرات منسوجات و پوشاک ایالات متحده با CAGR 1٪ رشد کرده و در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲۶ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که واردات حدود ۱۲۰ میلیارد دلار بوده است. تراز تجاری نساجی و پوشاک ایالات متحده در پنج سال گذشته ثابت مانده است.

چین بزرگترین تامین کننده محصولات نساجی و پوشاک با صادرات ۳۹ میلیارد دلار است که ۳۳٪ از کل واردات ایالات متحده را دارا می‌باشد. پس از چین، ویتنام و هند به ترتیب با سهم تامین کنندگی ۱۲٪ و ۷٪ با یکدیگر رقابت می‌کنند.

بخش پوشاک با سهمی در حدود ۷۳٪، بخش غالب واردات منسوجات و پوشاک ایالات متحده است. پس از آن، منسوجات الیاف بشرساخت (MMF) ، سایر منسوجات شامل منسوجات خانگی و منسوجات ساخته شده از موادی به غیر از پنبه یا الیاف بشر ساخت، منسوجات پنبه‌ای و فرش به ترتیب سهم ۱۰٪ ، ۹٪ ، ۵٪ و ۳٪ از واردات منسوجات ایالات متحده آمریکا را دارا هستند.

پوشاک حلقوی، پلیور، ژاکت کشباف پشمی، جلیقه، تیشرت و موارد مشابه تولیدی از پنبه و الیاف بشرساخت، از مهم‌ترین کالاهای وارداتی توسط ایالات متحده آمریکا هستند.

کشور هند پتانسیل افزایش سهم در بازار نساجی و پوشاک بشرساخت ایالات متحده را دارد. هند سومین تامین کننده بزرگ محصولات نساجی و پوشاک به ایالات متحده آمریکا است. هند ۹ میلیارد دلار منسوجات و پوشاک به ایالات متحده صادر می‌کند که با ۳٪ CAGR رشد کرده است، در حالی که سهم هند در واردات ایالات متحده در ۵ سال گذشته در مقدار ۷٪ ، ثابت مانده است. پوشاک با سهم ۴۸ درصد، بیشترین بخش واردات را به خود اختصاص داده است. پس از آن، منسوجات پنبه‌ای، فرش، منسوجات بشرساخت و سایر محصولات به ترتیب ۲۶ ، ۱۱ ، ۹ و ۶ درصد سهم از واردات کل محصولات نساجی داشته‌اند.

در حال حاضر، پوشاک بافتنی، تیشرت‌، پیراهن، فرش‌های پشمی و نخ‌های فیلامنتی بشرساخت، عمده‌ترین محصولات صادراتی هند به ایالات متحده آمریکا هستند. برای اینکه تولیدکنندگان هندی، فرصت افزایش درآمد صادراتی خود را داشته باشند، ایالات متحده به عنوان یک بازار بزرگ برای کالاهای نساجی و پوشاک تولید شده از الیاف بشرساخت، برای آنها مطرح است.

منسوجات بشرساخت با واردات قابل توجهی از لباس‌ها و پیراهن‌های تولیدی از الیاف بشرساخت، الیاف استیپل پلی استر و نخ‌های پلی استر تکسچره از کشورهای دیگر، ۱۰ درصد از کل واردات منسوجات و پوشاک ایالات متحده را در اختیار دارند.

کشور هند می‌تواند به این بخش‌ها ضربه زده و سهم آنها را تصاحب کند. علاوه بر این، طرح مشوق تولیدی (PLI) که اخیراً توسط دولت هند اعلام شد، از تولیدکنندگان هندی برای بهبود رقابت جهانی خود در بازار منسوجات و پوشاک تولیدی از الیاف بشرساخت، حمایت بیشتری می‌کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago