آموزش مهارتی ۲۵۰۰ نفر جویای کار در قالب طرح استاد شاگردی در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مهدی باقری با بیان اینکه آموزش به روش استاد- شاگردی در راستای ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال پایدار انجام می‌شود، گفت: هماهنگی نظام آموزشی با بازار کار از دغدغه‌های نظام‌های آموزشی است که نظام آموزش به شیوه استاد ـ شاگردی کاملاً مبتنی بر نیاز بازار کار است.

وی عنوان کرد: در روش آموزش استاد-شاگردی، با استفاده از توانمندی های بخش غیردولتی شایستگی ها و توانایی های مربوطه به یک شغل، در محیط کار واقعی و تحت نظر استادکار به شاگرد منتقل می شود و کارآموز با بازار کار و مشتریان و چگونگی بازاریابی نیز آشنا می‌شود.

باقری با اشاره به برگزاری ۲۱۵ دوره آموزشی با این روش در استان همدان بیان کرد: این آموزش‌ها در ۱۲۸ کارگاه و در ۱۱۲ حرفه آموزشی به متقاضیان ارائه شده است.

وی با اشاره به تنوع رشته‌های زیر پوشش این شیوه گفت: تعمیر موتورسیکلت، در و پنجره ساز آلومینیومی، تعمیرکار سیسمتهای تعلیق خودروهای سبک (جلوبندی ساز)، تعمیرکار برق خودرو، دریل کار و اره کار، جوشکار قطعات فولادی و تعمیرکار وسایل گاز سوز خانگی از جمله این رشته هاست.

وی گفت: تعمیرکار اتومبیل های سواری، لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی، تعمیرکار خودروهای تجاری (سنگین و نیمه سنگین)، طراح و سازنده کانال های هدایت هوا، صافکاری قطعات بدنه اتومبیل، تعمیرکار رادیاتور نیز از جمله حرفه‌هایی بودند که در استان همدان در قالب نظام استاد ـ شاگردی آموزش داده شده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان راسته دوز، قالی باف، معرق کار، آشپز هتل، مشبک کار، طراح نقشه فرش، نصاب در و کمد چوبی، پیرایشگر مردانه، کیف دوز، تعمیرکار ماشین آلات و ادوات کشاورزی، کارگر فنی مرغداری صنعتی، کابینت ساز چوبی، کشتکار گلخانه های خاکی، پرورش دهنده زنبور عسل را از دیگر حرفه‌های آموزش داده شده در قالب طرح استاد- شاگردی عنوان کرد.

وی درخصوص عملکرد این اداره کل در این بخش افزود: در سال گذشته به میزان ۸۴۶ هزار و ۱۶۷ نفرساعت آموزش به متقاضیان ارائه شد و استان همدان از استان های پیشرو در اجرای این شیوه نوین آموزشی در کشور بوده است.

باقری یادآور شد: آموزش های ارائه شده مطابق تمام یا بخشی از استاندارهای آموزشی سازمان اجرا شده و شاگرد در پایان دوره می تواند با مراجعه به مراکز معین شده در آزمون های سنجش مهارت شرکت نموده و درصورت قبولی گواهینامه مهارت دریافت کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

4 ساعت ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago