آموزش مهارتی ۲۵۰۰ نفر جویای کار در قالب طرح استاد شاگردی در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مهدی باقری با بیان اینکه آموزش به روش استاد- شاگردی در راستای ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال پایدار انجام می‌شود، گفت: هماهنگی نظام آموزشی با بازار کار از دغدغه‌های نظام‌های آموزشی است که نظام آموزش به شیوه استاد ـ شاگردی کاملاً مبتنی بر نیاز بازار کار است.

وی عنوان کرد: در روش آموزش استاد-شاگردی، با استفاده از توانمندی های بخش غیردولتی شایستگی ها و توانایی های مربوطه به یک شغل، در محیط کار واقعی و تحت نظر استادکار به شاگرد منتقل می شود و کارآموز با بازار کار و مشتریان و چگونگی بازاریابی نیز آشنا می‌شود.

باقری با اشاره به برگزاری ۲۱۵ دوره آموزشی با این روش در استان همدان بیان کرد: این آموزش‌ها در ۱۲۸ کارگاه و در ۱۱۲ حرفه آموزشی به متقاضیان ارائه شده است.

وی با اشاره به تنوع رشته‌های زیر پوشش این شیوه گفت: تعمیر موتورسیکلت، در و پنجره ساز آلومینیومی، تعمیرکار سیسمتهای تعلیق خودروهای سبک (جلوبندی ساز)، تعمیرکار برق خودرو، دریل کار و اره کار، جوشکار قطعات فولادی و تعمیرکار وسایل گاز سوز خانگی از جمله این رشته هاست.

وی گفت: تعمیرکار اتومبیل های سواری، لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی، تعمیرکار خودروهای تجاری (سنگین و نیمه سنگین)، طراح و سازنده کانال های هدایت هوا، صافکاری قطعات بدنه اتومبیل، تعمیرکار رادیاتور نیز از جمله حرفه‌هایی بودند که در استان همدان در قالب نظام استاد ـ شاگردی آموزش داده شده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان راسته دوز، قالی باف، معرق کار، آشپز هتل، مشبک کار، طراح نقشه فرش، نصاب در و کمد چوبی، پیرایشگر مردانه، کیف دوز، تعمیرکار ماشین آلات و ادوات کشاورزی، کارگر فنی مرغداری صنعتی، کابینت ساز چوبی، کشتکار گلخانه های خاکی، پرورش دهنده زنبور عسل را از دیگر حرفه‌های آموزش داده شده در قالب طرح استاد- شاگردی عنوان کرد.

وی درخصوص عملکرد این اداره کل در این بخش افزود: در سال گذشته به میزان ۸۴۶ هزار و ۱۶۷ نفرساعت آموزش به متقاضیان ارائه شد و استان همدان از استان های پیشرو در اجرای این شیوه نوین آموزشی در کشور بوده است.

باقری یادآور شد: آموزش های ارائه شده مطابق تمام یا بخشی از استاندارهای آموزشی سازمان اجرا شده و شاگرد در پایان دوره می تواند با مراجعه به مراکز معین شده در آزمون های سنجش مهارت شرکت نموده و درصورت قبولی گواهینامه مهارت دریافت کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago