اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان به تولید در فاز دوم هدفمندی
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهار داشت: در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها، بخش تولید نیازمند حمایت است لذا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای حمایت از این بخش در نظر گرفته شده تا حقوق مصرفکنندگان نیز تأمین شود.
به گزارش فارس، محمدباقر نوبخت صبح دیروز در مراسم روز ملی حمایت از مصرفکنندگان اظهار داشت: برای استیفای حقوق مصرفکنندگان باید نگاه ویژه به بخش تولید و تولیدکنندگان داشته باشیم. چرا که استیفای حقوق مصرفکنندگان با استیفای حقوق تولیدکننده تأمین میشود و چون حقوق مصرفکننده و تولیدکننده باید در کنار یکدیگر تأمین شود، باید دستگاهی بتواند این معادله دو مجهولی را حل کند.
معاون رئیس جمهور گفت: برای حل این معادله دو مجهولی یعنی استیفای حقوق مصرفکننده و تولیدکننده، شاخص قیمت و کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است،چرا که مصرفکننده به دنبال آن است تا کالایی با قیمت کمتر و کیفیت برتر دریافت کند و تولیدکننده میخواهد کالایی با قیمت کمتر و کیفیت بالاتر ارائه کند، لذا پاسخ به این سؤال که حقوق مصرفکننده و تولید کننده چگونه باشد، اینگونه به دست میآید که باید به یک نقطه بهینه و مطلوب در روابط تولیدکننده و مصرفکننده رسید و به جای تضاد منافع این دو باید به دنبال وحدت منافع بین دو بخش تولیدی و مصرفی کشور باشیم.
نوبخت گفت: در دو مکتب متفاوت میتوان دخالت دولت و یا رقابت را در رابطه بین مصرفکننده و تولیدکننده وارد کرد.
وی افزود: در شرایطی که تولید و مصرف در بازارهای سنتی با نوعی چانهزنی به نقطه بهینه میرسد، امروز جایی برای چانهزنی در فروشگاههای بزرگ پیدا نمیشود چرا که همه قیمتها با اتیکت مشخص شده است، لذا بخش چانهزنی برای قیمت به یک حلقه عقبتر یعنی عرضهکنندگان و تولیدکنندگان میرسد. لذا در این حالت مصرفکننده و تولیدکننده با هم روبرو نمیشوند.
معاون رئیس جمهور گفت: اگر حقوق تولیدکنندگان استیفا نشود و در عرصه تولید، کالایی با قیمت ارزان و با کیفیت بالا عرضه نکنند، حق مصرفکننده هم تامین نخواهد شد، لذا رعایت حقوق مصرفکنندگان شرط لازم برای تأمین حقوق تولیدکنندگان است، البته این شرط کافی نیست، به این معنا که اگر حقوق تولیدکننده رعایت شود، لزوما به آن معنا نیست که حق مصرفکننده هم رعایت شود، بلکه باید سایر مکانیزمها برای تأمین حقوق مصرفکنندگان فعال شود.
وی گفت:برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، تأمین سرمایهگذاری با رشد ۱۲.۲ درصد لازم است و برای اینکه تولید رشد کند، این میزان سرمایهگذاری باید به انجام رسد. لذا اشتغال عامل دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور افزود: برای اینکه کیفیت در فراوانی عرضه متجلی شود، باید یک سوم رشد از طریق بهرهوری انجام شود و این به معنای آن است که برای رسیدن به رشد ۸ درصدی باید ۵.۵ درصد از محل سرمایهگذاری و ۲.۵ درصد از محل افزایش بهرهوری تأمین شود.
نوبخت افزود: دخیل کردن عامل بهرهوری باعث میشود تا تولید محصولات با کاهش قیمت و افزایش کیفیت پیش رود.
وی گفت: تامین اجتماعی یک نظام جامع است که میتواند ضریب جینی را کاهش دهد و به اجرای درست فاز دوم هدفمند کردن یارانهها کمک کند. چرا که با اجرای این قانون قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا میکند و باید از بخش تولید کشور حمایت کرد.
معاون رئیس جمهور افزود: در قانون بودجه سال ۹۳، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولید در نظر گرفته شده تا قدرت رقابت بالا رود و حقوق مصرفکننده تامین شود.