اخبار نساجی

ارائه طرح جامع صنعت لوازم خانگی به دولت/تلاش تولیدکنندگان برای ممنوعیت واردات

 

ارائه طرح جامع صنعت لوازم خانگی به دولت/تلاش تولیدکنندگان برای ممنوعیت واردات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس آخرین اخبار منتشر شده هم‌اکنون ثبت سفارش واردات اکثر لوازم خانگی همچنان متوقف بوده و تنها ثبت سفارش اقلامی مانند کولرهای گازی آنهم با تفکیکی که از سوی سازمان توسعه تجارت صورت گرفته، ممکن است. ماشین لباسشویی غیرخانگی هم بدون محدودیت ثبت سفارش می‌شود.

در همین حال رییس سازمان توسعه تجارت طی اظهاراتی اعلام کرد که ثبت سفارش واردات انواع تهویه‌ها و کولرهای گازی، انواع دوربین‌های عکاسی و لباسشویی غیرخانگی آزاد شده است.

به این ترتیب می‌توان گفت که هم‌اکنون عملا به جز انواع تهویه‌ها و کولرهای گازی ثبت سفارش واردات سایر لوازم خانگی ممنوع بوده و تا این جای کار شرایط به نفع تولیدکنندگان داخلی تمام شده است.

در همین حال قرار است از یکشنبه دوازدهم آذر ماه امسال نخستین نمایشگاه توانمندیهای صنعت لوازم خانگی با حضور بیش از ۵۰ شرکت داخلی برپا شود. در حاشیه این نمایشگاه نیز قرار است همایش تبیین نقش و جایگاه صنعت لوازم خانگی در تولید ملی و اقتصاد مقاومتی برگزار شود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

قرار است در جریان برگزاری نمایشگاه صنعت لوازم خانگی طرح جامع صنعت لوازم خانگی توسط شورای تولیدکنندگان این صنعت تقدیم هیئت دولت شود.

به گفته دبیر برگزاری نمایشگاه، صنعت لوازم خانگی دومین صنعت اشتغالزای ایران است و هم اکنون ۷۰ کارخانه در حوزه تولید یخچال، دو کارخانه در حوزه تولید ساید بای ساید، ۵۰ کارخانه در حوزه تولید اجاق گاز و ۲۰ کارخانه نیز در حوزه تولید ماشین لباس شویی در کشور فعالند و تعداد کارگاههای تولیدی در لوازم خانگی نیز به بالای ۱۰۰ واحد می رسد.

او با اشاره به رقابتهای ناسالمی که در بازار داخلی بین تولیدکنندگان وجود دارد، افزود: هم اکنون تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد کارخانه های داخلی فعال بوده و سهم برندهای خارجی نیز از بازار لوازم خانگی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد برآورد می شود.

حمیدرضا غزنوی با اشاره به اشتغال یک میلیون نفر در صنعت لوازم خانگی کشور در حوزه های تولید، فروش، خدمات پس از فروش و قطعه سازی افزود: در صورت ممنوعیت واردات لوازم خانگی به مدت سه سال تولیدکنندگان تعهد می دهند که علاوه بر تامین نیاز بازار به باشگاه صادرکنندگان لوازم خانگی در دنیا ملحق شوند. از سوی دیگر ممنوعیت واردات باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز می شود.

قرار است نخستین نمایشگاه توانمندیهای صنعت لوازم خانگی در هفت گروه کالایی شامل یخچال فریزر و ساید بای ساید، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، بخاری گازی و شومینه، لوازم خانگی کوچک، کولر و آبگرمکن برگزار شود.

به گزارش ایسنا، سازمان توسعه تجارت تاکنون گزارش مشخصی درباره آمار دقیق واردات لوازم خانگی به کشور منتشر نکرده است، اما بررسی‌های خبرنگار ایسنا حاکی از آن است که یخچال فریزرهای مجهز به درهای خارجی مجزا جداگانه، ماشین‌های رختشویی تمام اتوماتیک با ظرفیت حداکثر ۱۰ کیلوگرم و دستگاه تهویه مطبوع دو تکه (split unit) ازنوع دیواری سه کالای اصلی وارداتی در حوزه لوازم خانگی هستند. مجموع ارزش واردات این قلم کالا به کشور در هفت ماهه سال جاری به حدود ۳۹۰ میلیون دلار رسید. در سال ۱۳۹۰ نیز همین سه قلم کالا عمده‌ترین لوازم خانگی وارداتی به کشور بودند که مجموع ارزش واردات آنها به بیش از ۶۳۵ میلیون دلار رسید.

در همین حال براساس آماری نیز که از سوی رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی منتشر شده سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه یخچال فریزر، ۵۰۰ هزار دستگاه لباس‌شویی، ۵۰ هزار دستگاه اجاق گاز و ۱.۵ میلیون دستگاه نیز جارو برقی وارد کشور می‌شود.

علاوه بر لوازم خانگی سالانه حجم زیادی قطعات و تجهیزات موردنیاز تولیدکنندگان و مونتاژکاران لوازم خانگی مانند ماژول‌های نمایشگر نیز وارد کشور می‌شود که البته این حوزه ارتباطی با ممنوعیت‌های وارداتی پیدا نمی‌کند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×