رئیس مرکز ملی فرش ایران از ارزآوری ۵۶۰ میلیون دلاری صادرات مستقیم فرش کشور خبر داد و افزود: فرش، سفیر فرهنگی ایران در سایر کشورهای جهان است.
حمدباقر آقاعلیخانی در جمع فرشبافان شهرستان دماوند اظهار داشت: باید فرش و صنعت فرشبافی را برای کشور بسیار مهم تلقی کرد.
وی ادامه داد: پیش از این در سایر حوزههای صنعتی کشور، خادم این مردم انقلابی و ولایی بودم و پس از اجرای طرح ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن، به عنوان رئیس مرکز ملی فرش ایران فرصت خدمتی دیگر نصیبم شد، اما پس از ورود به این عرصه به طور شگفتانگیزی به مزایای اقتصادی بارز صنعت فرش پی بردم.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تنها کالایی که رهبری تولیدات ایرانی در عرصههای اقتصادی بینالمللی را بر عهده دارد، فرش است.
* فرش، قویترین صنعت دستی ایران
رئیس مرکز ملی فرش ایران ضمن تبریک روز صنایع دستی به هنرمندان ایرانی، فرش را قویترین صنعت دستی این مرز و بوم اسلامی خواند.
وی ادامه داد: این محصول کهن مردمان ایران زمین از دیرباز تاکنون به عنوان قویترین صنعت دستی کشور در میان سایر ملل جهان نمادی جاودان دارد.
آقاعلیخانی اضافه کرد: با استفاده از این صنعت، میتوان موانع ایجاد شده از سوی استکبار جهانی به دلیل اتخاذ مواضع منطقی و به حق از سوی جمهوری اسلامی ایران را به خوبی رفع ساخت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این مهم میتواند گامی بلند در مسیر تحقق منویات رهبر فرزانه انقلاب در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی محسوب شود.
* فرش، میراث کهن فرهنگ بشری
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، فرش را میراث فرهنگ بشری و عجین با زندگی انسان در قرون متمادی خواند.
آقاعلیخانی تصریح کرد: در دنیای امروز نیز فرش ایرانی به عنوان یک کالای تزیینی در منازل اقشار متمول سایر ملل مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: این کالا در بازارهای جهانی به عنوان محصولی گرانقیمت و ارزشی جایگاهی والا برای خود دست و پا کرده است.
* فرش، سفیر فرهنگی ایران در ورای مرزهای جغرافیایی
رئیس مرکز ملی فرش ایران اضافه کرد: در جنبه فرهنگی این صنعت دیرینه ایرانی، میتوان فرش را سفیر فرهنگی ایران در سایر کشورهای جهان خواند.
آقاعلیخانی تصریح کرد: این محصول زیبا جنبههای دیگر فرهنگی، هنری و انواع اقلیمهای کشورمان را در عرصههای جهانی به شکلی شایسته عرضه ساخته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: بسیاری از طرحهای قدیمی ایرانی حاصل هنروری بانوان این مرز و بوم فرهنگی است که حتی بدون سواد آکادمیک طرحی را ذهن خود پرورانده، بر روی یک صفحه کاغذی آورده و در نهایت خلق کردهاند.
* تغییر نگرش به فرشبافان نیازمند اقدامات فرهنگی است
رئیس مرکز ملی فرش ایران، صنعت فرشبافی را علاوه بر امری کارآفرین، رشتهای هنری خواند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اما تغییر نگرش مردم و مسئولان نسبت به فعالان عرصه صنعت فرش دستباف و هنرمند شمردن آنها از سوی جامعه نیازمند اجرای اموری فرهنگی است.
آقاعلیخانی اضافه کرد: مجموعه مرکز ملی فرش ایران در راستای تحقق اهداف صادراتی ایران اسلامی، گامهای آموزشی خود را پیش از این برداشته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت معرفی صنعت فرش ایران به اقشار مختلف جامعه ایرانی تأکید کرد.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…