رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله صنایع پیشرو کشور با ارزش اقتصادی ایجاد شده و سهم آن در اشتغال است و پیشبینی خود را برای سال ۲۰۳۰ و پس از آن به اشتراک گذاشت. کایا در بیانیهای به AA گفت: «پیشبینی من این است که برندهای بسیار جدی از ترکیه بهویژه در سال ۲۰۳۰ و پس از آن ظهور خواهند کرد. در حال حاضر، ما می گوییم “مارک داریم” اما بیشتر محلی می مانیم. اما پس از سال ۲۰۳۰، ما شاهد برندهای محلی بیشتری در اروپا و آمریکا خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در ۳ تا ۶ ماه اول سال ۲۰۲۴ هم به دلیل شرایط اقتصادی اروپا و هم به دلیل جنگها، روند کاهشی رخ داده است، گفت: در سه ماهه سوم سال کمی عادیسازی شده و پیشرفتهایی در این زمینه داشتهاند. سه ماهه آخر وی گفت: با توجه به عادی شدن تورم در اروپا و پیدایش دسترسی به پول، تقاضای ناگهانی با اشتهای خرج خانوارها به وجود آمد.
رمضان کایا با اشاره به اینکه این صنعت سالانه ۳۳.۶ میلیارد دلار تولید دارد، خاطرنشان کرد: صنعت پوشاک با ارزش اقتصادی که ایجاد می کند و سهمی که در اشتغال دارد جزو صنایع پیشرو کشورمان است. ترکیه که دارای زنجیره تامین گسترده ای از پنبه تا محصول نهایی با امکانات کاملا یکپارچه خود است، پنجمین کشور بزرگ جهان است که در آن انواع پوشاک تولید می شود.
این صنعت تا پایان سال ۲۰۲۳ به حجم کل فروش ۸۵.۲ میلیارد دلاری رسید که شامل صادرات، فروش بازار داخلی، هزینه های توریستی و صادرات پوشاک همراه با مسافر است که به تجارت چمدانی نیز معروف است. حجم فروش در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۴ تقریباً ۸۲ میلیارد دلار بوده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میکردند این صنعت سال را با کسری ۴ تا ۵ درصدی به پایان برساند، گفت: زمانی که کل سال جاری را در صادرات پوشاک جهانی ارزیابی می کنیم، تقریباً ۴ تا ۵ درصد کاهش می یابد. زمانی که به پایان سال برسیم با ضرر ۴ تا ۵ درصدی بر مبنای گردش مالی مواجه خواهیم شد.
اما در کنار این وضعیت مبتنی بر گردش مالی، البته سودآوری و اشتغال نیز مهم است. نقشه راه و فرآیندهایی که در پی می آیند مهم هستند. لازم است در راستای درخواستها و خواستههای مشتریان، آنچه انجام میشود و تجربههای ما بهویژه در سال ۲۰۲۵ دوباره ارزیابی شود.»
کایا با بیان اینکه حدود ۶۰۰ هزار کارگر در صنعت پوشاک مشغول به کار هستند و این تعداد در نساجی به یک میلیون نفر رسیده است، گفت: این صنعت در ۱۱ ماهه امسال ۱۶.۷ میلیارد دلار صادرات داشته است و پیش بینی می شود که این میزان افزایش یابد. سال را با ۱۸ میلیارد دلار ببندیم.
ممکن است حجم معاملات در سال ۲۰۲۵ ۵ درصد کاهش یابد
رمضان کایا در خصوص کاهش اشتغال در این صنعت اعلام کرد؛ «این در واقع یک نقطه طبیعی است که ما با کاهش اشتغال به آن رسیدهایم. وقتی به سال ۲۰۲۵ نگاه می کنیم، آیا شاهد افزایش اشتغال خواهیم بود؟ نمی کنیم، نمی توانیم. ما با این ارقام، این اعداد، این افراد، این گردش مالی به راه خود ادامه خواهیم داد. حتی ممکن است در سال آینده شاهد کاهش ۵ درصدی باشیم. از این به بعد باید روی افزایش میانگین قیمت واحد کار کرد نه افزایش اشتغال یا گردش مالی.
“بازار اتحادیه اروپا دوباره در دوره آینده برجسته خواهد شد”
رمضان کایا با بیان اینکه تقریباً ۶۰ درصد صادرات این صنعت به کشورهای اتحادیه اروپا، ۴ تا ۵ درصد به آمریکا و مابقی به روسیه، خاورمیانه و سایر کشورهای اروپایی صورت میگیرد، گفت: صادرات این صنعت به کشورهای اتحادیه اروپا و ۴ تا ۵ درصد به آمریکا انجام میشود. ما در تلاش هستیم تا با تغییر تنوع محصول با کیفیت پایدار، ارزش و ارزش افزوده ایجاد کنیم. بنابراین، ما در حال تلاش برای افزایش قیمت واحد هستیم. اتحادیه اروپا دوباره در دوره آینده برجسته خواهد بود.
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…