افزایش ۲۵ تا ۴۰ درصدی قیمت فرش
عضو انجمن فرش ایران گفت: قیمت فرش نسبت به سال گذشته حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.
عبدالله احراری در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: کاهش قیمت دلار به صنعت فرش آسیب خواهد زد.
وی افزود: ۱۸ تا ۲۵ درصد هزینههای تولید فرش، مربوط به دستمزد بافندگان است؛ هرچند با تمامی این افزایش هزینهها با افزایش قیمت دلار و به سبب آن افزایش قیمت فرش تولیدکنندگان متضرر نشدهاند.
این کارشناس فرش با اشاره به کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر خاطرنشان کرد: اگر این نوسانات ادامه داشته باشد، ایجاد مشکل خواهد کرد چرا که قیمت فرش پایین میآید و هزینه تولید همچنان بالا می ماند.
وی تصریح کرد: در ابتدا تحریمها ضربهای بر صنعت فرش وارد کردند و با عدم ورود برخی از ملزومات تولید فرش، پرداخت نقدی یارانه و افزایش دستمزدها، تولید کنندگان دست از ادامه فعالیت کشیدند، اما با افزایش نرخ دلار جایگاه فرش ایران در جهان حفظ شده و افزایش قیمت در تولیدکنندگان رغبت دوباره ایجاد کرد؛ هرچند در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۷ درصد کاهش ارزش صادرات را شاهد بودیم.
احراری، خراسان رضوی را بستری مناسب برای تولید فرش عنوان اظهار کرد: خراسان رضوی از نظر کمی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فرش و ۱۸ تا ۲۰ درصد تولید فرش کشور را دارا است.
این پژوهشگر حوزه فرش اضافه کرد: از دلایل عمده این امر، پتانسیلهای زیاد منطقه چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر پایین بودن سطح دستمزدها است، این مسائل بسیاری از تولید کنندگان را از مناطق دیگر ترغیب به سرمایه گذاری در این استان میکند.
احراری گفت: سبک تولید فرش خراسان رضوی تجاری یعنی تراکم کمتر و قیمت پایینتر است. فرشهای تولید شده به دو دسته تقسیم میشوند که برخی از سبکها مانند سبک بلوچ ۱۰۰ درصد تجاری هستند و سبکهایی نیز صرفا جهت مصرف داخلی تولید میشوند که در سطح شهر مشهد به فروش میرسند.