یکی از الیافی که در ساخت آن از نانو استفاده شده تنسل هست که از چوب درخت اکالیپتوس گرفته می شود. الیاف تنسل به دلیل سلولزی بودن بسیار به الیاف پنبه شبیه بوده و نخ تنسل سطحی صاف تر از تمامی نخ ها دارد. از اینرو حس نرمی و درخشندگی بسیار زیادی را در پارچه ایجاد می کند. در زمان شستشوی پارچه تنسل، سطح صاف الیاف ، مانع برجای ماندن پسماند آهک روی پارچه شده و در نتیجه درخشان بودن آن حفظ می شود. بعد از ۲۵ بار شستشو پارچه تنسل همچنان شفاف بوده و رنگ خود و ساختار پارچه را حفظ کرده است، در حالیکه در مورد پنبه و دیگر الیاف اینگونه نبوده و بعد از قرار گرفتن در معرض فرسایش و چندین بار شستشو ساختار پارچه قابل رویت نخواهدبود و رنگ آن نیز بسیار تغییر می کند.
به دلیل ویژگی تکنولوژی نانو در الیاف تنسل قادر است به خوبی رطوبت را انتقال دهد در الیاف تنسل شبکه هایی در ساختار آن وجود دارد که می تواند به سادگی رطوبت را جذب کند و به محیط بیرون انتقال دهد و یک حالت بهینه را در انتقال رطوبت ایجاد می کند و بنابراین در آب و هوایی که تعریق بدن زیاد است رطوبت بدن را به هوای آزاد منتقل کند و در جایی که پوست خشک است رطوبت محیط را به بدن انتقال می دهد، این نوع پارچه احساس بهتری را ایجاد کرده و درضمن به همین دلیل مانع تجمع باکتری ها در محیط مرطوب لباس می شود.پارچه های تنسل که امروزه جایگاه بسیار خوبی در بخش پوشاک آقایان ، بانوان و حتی پوشاک بچه گانه پیدا کرده است ، فروش بسیار خوبی داشته اند و بسیاری از دوزندگان به آنان جذب شده اند. پارچه های تنسل که عامه مردم آنها را به لی کاغذی نیز می شناسند که مرغوب ترین آنها از ویسکوز بافته شده و رنگبندی خاص آن در دوخت مانتو های تابستانه و لباس های زنانه نقش به سزایی دارد. پارچه های تنسل در وزن های گوناگون بافته می شوند که معمول ترین آنان در ۲۲۵ و ۲۶۰ گرم می باشند که بصورت چاپی نیز تولید و تکمیل می شوند.
قابلیت رنگرزی تنسل بهتر از پنبه و دیگر الیاف است. جذب رنگ در این الیاف خیلی بهتر انجام می شود و به اینصورت که وقتی پارچه های تولید شده از الیاف مختلف را در شرایط و مقدار رنگ مساوی در حمام رنگ قرار می گیرند، تنسل رنگ خیلی بیشتری را جذب کرده و پررنگ تر از دیگرپارچه ها خواهد بود. در نهایت با مقدار مواد اولیه رنگ کمتر می توان به رنگ مورد نظر پارچه رسید و همچنین در رنگرزی تنسل، مواد شیمیایی و آب کمتر استفاده می شود. تنسل نیاز به مرسریزه و سفیدگری ندارد.
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…