انواع گره ها در فرش :: شاید اگر برای خرید فرش به ویژه فرش دستباف گشتی در مقالات و وب سایت ها زده باشید اصطلاحات گره ترکی، گره فارسی، گره جفتی و … را به کرات شنیده یا دیده باشید.
این اصطلاحات بیشتر در بافت فرش های دستباف به کار می رود و در بافت فرش ماشینی کاربرد دارند. در مقالات بعدی انواع گره ها و روش های اتصال نخ خاب به زمینه فرش در فرش های ماشینی را هم برای شما توضیح خواهیم داد.
گره فارسی چیست؟ (Persian Knot)
گره فارسی یک گره نامتقارن است. ویژگی این نوع گره این است که موجب یکنواخت شدن فاصله ها بین نخ های سطح فرش می شود ولی در گره ترکی فواصلی بین هر ریشه خاب فرش ایجاد می شود از این نوع گره می توان طرح های گل و بته دار و منحنی را به راحتی و زیبایی هر چه تمام تر اجرا کرد. کشورهایی که از این نوع گره ها استفاده می کنند عبارتند از: ایران، افغانستان، پاکستان، هندوستان، نپال، تبت و چین.
گره ترکی چیست؟ (Turkish knot)
گره ترکی یک گره متقارن است. تشخیص این گره به راحتی در فرش قابل انجام است. کشورهایی که از این نوع گره استفاده می کنند: ترکیه، ارمنستان، آذربایجان و شمال شرق ایران هستند.
گره جفتی چیست؟
گره جفتی می تواند به هر دو روش فارسی یا ترکی زده شود. در این نوع گره بافنده به جای اینکه گره را با استفاده از ۲ نخ اجرا کند آن را با ۴ نخ اجرا می کند. در این نوع گره، مدت زمان بافت یک فرش تقریباً به نصف کاهش می یابد. فرش دارای قیمت ارزان تری است ولی عمر مفید کمتری دارد.
منبع: نشریه جهان فرش- شماره یک- اسفند ۹۱
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…