اخبار فرش ماشینی

اهميت روز افزون صنعت مد و طراحي لباس ‏

امروزه در سطح جهان صنعت مد و طراحي لباس از اهميت فوق العاده اي برخوردار است. زماني بود كه مد تنها در آمريكا و اروپا و كشورهاي مطرحي مانند ايتاليا و فرانسه  زاده مي شد و بعد از مدتي در سفر شگفت انگيز خود به سر تا سر جهان سرايت مي كرد.
هر چند كه امروزه نيز آمريكائي ها و طراحان مد اروپايي با تكيه بر پيشينه خود در اين زمينه پيشتازي مي كنند اما كشور هاي ديگر نيز دست به كار شده اند و سرمايه گذاري هاي مهمي را در اين زمينه انجام داده اند.

برگزاري تعداد زيادي از رويداد ها و نمايشگاه هاي مد در سراسر دنيا ، ايجاد دانشكده هاي ويژه طراحي مد و پرورش بسياري از طراحان جوان از جمله فعاليت هاي دست اندر كاران اين صنعت بزرگ است.

رشد فزاينده اين صنعت نه تنها موجب به وجود آمدن شغل هاي زيادي شده است بلكه چرخه توليد پارچه هاي جديد و صنعت نساجي را نيز فعال تر كرده است و نياز به  طرح جديد نوآوري در توليد پارچه و پروسه هاي نساجي را نيز افزون تر كرده است.

طبق نظريه كارشناسان مد در منطقه خاور ميانه صنعت مد  تا چند سال آينده 15 درصد رشد خواهد داشت و طراحان بيشتري وارد اين عرصه خواهند شد. دبي از جمله شهر هايي است كه در اين زمينه بسيار قوي عمل كرده است. تاسيس شعبه اي از دانشگاه مد و لباس فرانسه در دبي جهت تدريس اين رشته و برگزاري تعداد زيادي شو لباس ، نمايشگاه تخصصي مد با حضور بزرگترين و معروفترين طراحان جهان از جمله اقدامات دولت امارات بوده است. اما جالب اينكه برخورد با اين امر در كشور ما به گونه اي ديگر است و متاسفانه تصميمات و دستورات نامعقول باعث عدم پيشرفت اين رشته در ايران شده است.  با تمام  اهميت صنعت مد در دنياي امروز و گردش مالي بسيار بالاي آن در كشور ما حتي گرفتن اطلاعات و تحقيق در اين مورد نيز با محدوديت هايي روبروست. مثلا اگر كلمه ‏‎ fashion ‎‏ را در گوگل سرچ كنيد مي بينيد كه تمام سايت ها فيلتر شده اند! ‏

از طرفي متاسفانه با اينكه تمامي طراحان مد و لباس در ايران به موازين ديني و اخلاقي پايبند هستند و خود بر لزوم استفاده از المانهاي سنتي و ايراني تكيه دارند اما برگزاري شوهاي لباس در ايران كاري سخت و دشوار است و هر از گاهي هم بعد از كلي برنامه ريزي و صدور مجوزهاي مختلف از وزارتخانه هاي مربوطه به دلايل نامعلوم ملقي مي شوند. از طرفي حمايت هاي خاص از طراحان خاص و همفكر با برگزار كنندگان دولتي متاسفانه نتايج خوبي را به بار نمي آورد و شايد اين گونه به نظر برسد كه برگزاري نمونه هايي از شوهاي لباس بيشتر از اينكه پيشرفت و توسعه اين صنعت و ميدان دادن به طراحان جوان و با دانش را دنبال كند بر نامه اي است براي خالي نبودن عريضه !

اما مسلما برگزاري رويداد هاي سفارشي از اين دست كمكي به ما نخواهد كرد و عجيب نيست كه مثل تمام زمينه هاي ديگر طراحان و مديست هاي برتر ايران ايده هاي خود را هزاران كيلومتر آنطرف تر در ايتاليا و فرانسه و . .. به نمايش بگذارند . بي شك نمي توان اقدامات انجام شده براي صنعت مد در سالهاي اخير را بي اهميت شمرد اما بايد گفت كه اصلا جوابگوي نياز جامعه امروزي و نسل جوان ما نيست
تحريريه صنعت كهن – بخش مد و لباس

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×