Categories: اخبار نساجی

باج خواهی آمریکایی ها از نیسان

گروه ضد ایرانی اتحاد علیه ایران هسته ای در حالی فشار بر شرکت خودروسازی نیسان ژاپن برای خروج از ایران را تشدید کرده که بزرگترین سهامدار این خودروساز ژاپنی بر ادامه حضورش در بازار و صنعت خودروسازی ایران تاکید کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت خودروسازی نیسان به تازگی موفق شده برنده قرارداد یک میلیارد دلاری ساخت ۱۳ هزار دستگاه تاکسی های شهر نیویورک شود. این در حالی است که در حاشیه برگزاری نمایشگاه بین المللی خودروی نیویورک گروه اتحاد علیه ایران هسته ای با برگزاری کمپینی مدعی شد که شهروندان آمریکایی نمی توانند بپذیرند شرکتی برای آنها تاکسی تولید می کند که همزمان با دولت ایران نیز قرارداد دارد.

این ادعا درحالی مطرح می شود که رنو که صاحب بیش از ۴۳.۴ درصد از سهام نیسان است، اخیرا در واکنش به نامه گروه اتحاد علیه ایران هسته ای تاکید کرد که به حضورش در بازار و صنعت خودروسازی ایران ادامه می دهد. براساس اعلام رنو تحریمهای اعمال شده علیه ایران شامل صنعت خودروسازی نمی شود. نامه های مشابهی نیز به دیگر خودروسازان خارجی فعال در ایران مانند نیسان ارسال شده است.

به نظر می رسد وصل کردن موضوع قطع ارتباط نیسان با ایران و اجرای قرارداد ساخت تاکسی های نیویورک با یکدیگر نوعی باج خواهی آمریکایی ها از دومین خودروساز بزرگ ژاپن محسوب می شود. نیسان در حال حاضر از بزرگترین خودروسازان خارجی فعال در ایران است و با شرکتهای پارس خودرو و زامیاد قرارداد همکاری دارد. در ۱۱ ماهه سال گذشته حدود چهار هزار دستگاه از خودروهای سواری نیسان در شرکت پارس خودرو مونتاژ شد. قشقایی، تیانا و ماکسیما خودروهای مونتاژی نیسان در بازار ایران هستند. همچنین در ۱۱ ماهه سال گذشته بیش از ۳۰ هزار دستگاه انواع وانت نیسان در شرکت زامیاد تولید شد.

براساس اعلام گروه اتحاد علیه ایران هسته ای در حال حاضر دست کم ۱۲ خودروساز خارجی با وجود همه تحریمها به فروش محصولاتشان در ایران ادامه داده اند که بسیاری از این خودروسازان هم اکنون محصولاتشان در نمایشگاه نیویورک نیز در معرض دید عموم قرار گرفته است. این خودروسازان شامل شرکتهایی مانند فیات، ایسوزو، کیا، مزدا، میتسوبیشی، نیسان، پژو، پورشه، رنو، سوزوکی، تویوتا و ولولو می شوند.

به گفته این گروه شرکتهای فوق، سالانه بیش از ۶۵۰ هزار دستگاه از محصولاتشان یا وارد بازار ایران می شود و یا در ایران تحت برندشان به تولید می رسد که سهم زیادی در تولید ناخالص داخلی ایران دارد.

نیسان هنوز هیچ واکنش رسمی به درخواست گروه اتحاد علیه ایران هسته ای مبنی بر خروج از ایران نشان نداده و با توجه به رد واکنش فوق از سوی رنو پیش بینی می شود نیسان نیز رویه مشابهی را در پیش گیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

18 ساعت ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

23 ساعت ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

1 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

2 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

2 روز ago

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک وقفه 14 ساله دوباره برگزار شد و براساس در خواست…

4 روز ago