بازنگری در تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه

 

عضو انجمن نساجی ایران با بیان اینکه پوشاک درجه ۲ و ۳ ترکیه بعد از توافق ترجیحی به ایران سرازیر شدند، اظهار کرد: دولت کالاهای این موافقتنامه را مورد بازنگری قرار میدهد.

سیدمهدی زعیمزاده در نشست خبری با بیان اینکه تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه تنها راه را برای ورود برندهای درجه ۲ و ۳ ترکیه در صنعت پوشاک به ایران باز کرده است، گفت: هم اکنون برندهای درجه ۲ و ۳ ترکیه با موافقتنامه تجارت ترجیحی به خوبی جای خود را در بازار ایران باز کرده اند، این در حالی است که دولت می تواند واردات مواد اولیه، ماشینآلات و تکنولوژی صنعت پوشاک را با تعرفه ترجیحی از این کشور وارد کند.

عضو انجمن نساجی ایران افزود: چنانچه ایران می تواند از ترکیه مواد اولیه و ماشینآلات وارد کند، پوشاک با ارزش افزوده تولید و به بازارهای دیگر صادر میکرد و اینگونه امضای موافقتنامه تجارت ترحیجی حداقل برای صنعت پوشاک کارگشا بود.

وی از اتمام مهلت توافقتنامه ترجیحی میان ایران و ترکیه در آیندهای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: امیدواریم دولت در بازنگری که در این توافقنامه ترجیحی صورت می دهد، خطاها را مورد بازنگری قرار داده و موافقتنامهای را مجدد در دستور کار قرار دهد که به نفع تولیدکنندگان کشور باشد.

زعیمزاده ادامه داد: ترکیه یکی از قطبهای نساجی دنیا است که می تواند با ایران همکاری مناسبی داشته باشد، ضمن اینکه اگر ما مواد اولیه از این کشور وارد کنیم تولیداتمان دچار مشکل نخواهد شد و تبادلات تجاری نیز ادامه می یابد. اگر برندهای درجه یک ترکیه به ایران بیایند واردکنندگان صنایع نساجی مشکلی در رقابت نخواهند داشت اما اکنون معضل اصلی برندهای درجه چندم ترکیه است که قدرت رقابت را از تولیدکنندگان ایرانی گرفته است.

عضو انجمن نساجی ایران افزود: هماکنون تولیدکنندگان ترکیه از جوایز صادراتی و کارمزد بانکی ۲ تا ۴ درصدی برخوردار هستند و همین امر منجر به رقابت نابرابر تولیدکنندگان ایرانی و خارجی شده است.

وی خاطرنشان کرد: رفت و آمد اروپاییها هنوز منجر به سرمایهگذاریهای مشترک نشده است اما به نظر میرسد بهبود فضای اقتصادی و کاهش ریسکپذیری اقتصاد ایران بتواند پای شرکای قدیمی تولیدکنندگان را مجدد به ایران باز کند.

زعیمزاده گفت: در تامین پارچه که یکی از مهمترین مواد مصرفی برای صنعت پوشاک است، ضعفهای زیادی وجود دارد که امیدواریم با سرمایهگذاری مشترک با خارجیها بتوانیم این معضل را از میان برداریم.

به اعتقاد عضو انجمن نساجی ایران، هماکنون بالغ بر ۹۰ درصد پوشاک خارجی موجود در کشور از راه قاچاق وارد میشود و تولیدکنندگانی که تحت عنوان برندهای خارجی پوشاک فعالیت میکنند، عمدتا اجناس قاچاق را عرضه میکنند که این امر معضلات زیادی را برای تولیدکنندگان صاحب برند ایرانی به وجود آورده است.

زعیمزاده تصریح کرد: برند هزینههای خاص خود را دارد و بهطور قطع برندهای پوشاک ایرانی قابلیت رقابت با همتایان درجه یک خود را دارند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

15 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

1 روز ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

2 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

2 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

3 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

3 روز ago