برگزاری نخستین داوری نشانه ملی فرش در سال ۹۵

 

مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی از برگزاری نخستین داوری نشانه ملی فرش در سال ۹۵ خبر داد.

علی حاجی شیزری در مراسم تجلیل و اعطای گواهی کیفیت سومین برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در سال ۹۴ که صبح دوشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و جمعی از مدیران کل میراث فرهنگی استان‌ها در موزه فرش برگزار شد، بیان کرد: سومین برنامه نشان ملی از شهریور تا بهمن‌ماه به مدت شش ماه زمان برد، در حالی که شورای سیاست‌گذاری آن در سال ۹۴ تشکیل شده بود.

او ادامه داد: دستورالعمل دوره دوم برنامه نشان ملی صنایع دستی، بازبینی و برای اجرای دوره سوم به استان‌ها ابلاغ شد. همچنین کمیته انسانی متشکل از کارشناسان تشکیل شد و آثار شهرستان‌ها بعد از داوری در کمیته‌های استانی به کمیته ملی معرفی شدند.

مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی ادامه داد: در سال ۹۴ و سومین دوره برگزاری برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، شاهد رشد ۲۴۰ درصدی نسبت به سال اول بودیم. در نمایشگاهی که از این آثار برگزار کردیم از مجموع سه دوره، ۵۴ درصد آثار به دوره سوم، ۳۰ درصد به دوره دوم و ۱۶ درصد به دوره اول تعلق دارد.

شیزری گفت: حدود ۱۱۴۰ اثر موفق به کسب نشان مرغوبیت کالا شدند که در بین آن‌ها استان‌های غربی، مرکزی و شمال ایران بیشترین رتبه را کسب کردند.

در مراسم تجلیل و اعطای گواهی کیفیت سومین برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی سال ۹۴ از میزبانان این برنامه و مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های کرمانشاه، اصفهان، تهران، قزوین، فارس و تبریز و معاونت صنایع دستی استان‌های کرمانشاه، تبریز، تهران، قزوین، فارس و خراسان رضوی تقدیر و تجلیل شد.

همچنین در پایان این مراسم از بهنام محمدی کشکولی هنرمند در زمینه گلیم بافی در استان فارس و مادرش، مجتبی حاجی‌غلامی هنرمند استان یزددر حوزه مسگری، شهرزاد علیاری هنرمند استان تهران در زمینه زیور‌آلات سنتی، کوروش آریش هنرمند استان تهران در زمینه سرامیک و بهرام طاهریان هنرمند استان کرمانشاه در زمینه برش چوب و چیدمان قدردانی شد.

در اجرای این مراسم که مدیران حاضر در سالن همایش‌های موزه فرش برای اعطای لوح تقدیر به روی صحنه رفته بودند، مجری برنامه به فکر چاره‌ای برای عبور و مرور تقدیرشدگان روی صحنه کوچک بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

رویای بافتنی‌های زنانه در قالیبافی ایرانی

من سمیه صالحی عضو هیات علمی دانشگاه اراک و پژوهشگر و طراح فرش ساکن منطقه…

6 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

1 روز ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

2 روز ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

2 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

2 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

3 روز ago