بانک مرکزی بهتازگی از حذف ارز مرجع کالاهای اساسی در بازار بر اساس بودجه ۹۲ کل کشور خبر داد، اما ظاهرا این قانون هنوز به صورت رسمیاز سوی بانک مرکزی به وزارتخانههای مرتبط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ نشده است؛ چنانچه معاون وزیر صنعت با بیان اینکه به صورت رسمیدر مورد حذف ارز مرجع و برنامههای بعدی بانک مرکزی برای کالاهای اساسی چیزی اعلام نشده است، گفت: بانک مرکزی باید زودتر در این مورد تصمیمگیری کند.
عباس قبادی در مورد اعلام رسمیحذف ارز مرجع و اختصاص یارانه به کالاهای اساسی گفت: حرفهای متفرقه در این زمینه زیاد است؛ بانک مرکزی هرکاری میخواهد میتواند انجام دهد، ولی ارز کالاهای اساسی را تامین کند. وی با اشاره به اینکه «اگر به این شکل پیش رود، فشار زیادی برای تامین کالاهای اساسی به ما وارد میشود»، گفت: بانک مرکزی خیلی صبورانه در مورد مساله ارز تصمیمگیری میکند، ولی باید زودتر در مورد این مساله به نتیجه برسد و تصمیم نهایی را اعلام کند.
معاون وزیر صنعت در مورد اینکه «آیا از مساله و تصمیماتی که برای کالاهای اساسی اتخاذ شده مطلع هستید؟» بیان کرد: بهصورت رسمیچیزی ارسال نشده و همهچیز بر اساس شنیدهها است، بنابراین فقط منتظر اعلام برنامههای بانک مرکزی هستیم و مسوولان بدانند که بانک مرکزی با این کارها، تنها زمان را از ما میگیرد.
در همین رابطه، قائم مقام وزیر صنعت در امور اجرایی نیز با اشاره به اینکه فقط واژه مرجع از ارز برداشته شده و کالاهای اساسی همچنان دلار ۱۲۲۶ تومانی دریافت میکنند، افزود: نباید تفسیرهای متفاوتی در حذف عبارت مرجع از نرخ ارز صورت گیرد؛ چراکه با تدابیر انجام شده هیچ تغییری در قیمتها صورت نخواهد گرفت.
محمد صادق مفتح با اشاره به اینکه عنوان ارز مرجع به معنای ارز ارزان نیست، اظهار کرد: براساس گفتههای رییس کل بانک مرکزی، به هیچ عنوان نمیگذاریم که قیمت کالاها افزایش یابد؛ چراکه در قانون بودجه، پیشبینیهای لازم برای تامین نیازهای مالی کالاهای اساسی و دارو انجام شده است.
سخنان مفتح مبنی بر ادامه تخصیص دلار ۱۲۲۶ تومانی به کالاهای اساسی و دارو در شرایطی است که پیش از این محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی از حذف ارز مرجع خبر داده و گفته بود: حذف ارز مرجع برای کالاهای اساسی و دارو کاملا براساس قانون است و این موضوع در قانون بودجه نیز ابلاغ شده است؛ به نحوی که بانک مرکزی هم براساس قانون بودجه به آن عمل میکند. بر همین اساس در پی این اظهارات بهمنی، سایت رسمی بانک مرکزی نیز پس از حذف نرخ ارزهای مرجع، عنوان مبادلهای را هم حذف کرد و یک نرخ را بدون عنوان مرجع یا مبادلهای اعلام کرد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…