بی گمان کمتر کسی است که در ایران زندگی کند و از بیماری اقتصادی این مملکت آگاهی نداشته باشد.
اصولاً یک اقتصاد خوب و اسلامی اقتصادی است که مولد باشد و از تبادل پول و سرمایه،جنسی پدید آید و به مصرف کننده برسد و غیر از این و با هر هدفی تبادل مالی در این دین قابل قبول نیست و اکثر مراجع عظام نیز تجارت سکه و پول برای پول بیشتر را حرام دانسته اند و معاملات با هدف گرانی و سود بادآورده را باطل اعلام کرده اند.
غیر از این اگر درست فکر کنیم این هیجان ایجاد شده جز اینکه مردم را متضرر کرده و عاملان اصل این وضعیت را به پول یک شبه و بادآورده برساند عایدی دیگر نداشته و ندارد.
صرافان و طلافروشان همواره در دو صورت از خرید سکه امتناع کرده و یا اکراه می ورزند:
۱) زمانیکه قیمت سکه اوج می گیرد
۲) زمانیکه قیمت سکه سقوط خود را آغاز میکند
جالب اینکه تنها زمانی مشتاق به خرید سکه هستند که قیمت به ثباتی نسبی و آرام برسد و ترکش آشوب بازار کمتر دامن آنها را بگیرد.
متاسفانه وضعیت ایجاد شده در بازار سکه و ارز معلول عللی است که علاوه بر دلالان، یکی از مهمترین مسببین این موضوع می تواند دولت و در راس آن بانک مرکزی باشد.
خودداری بانک مرکزی از دراختیار قرار دادن منابع ارزی کافی برای واردکنندگان و تولیدکنندگان بزرگترین صدمه ایی است که این بانک به اقتصاد این کشور وارد کرده است و بازار تشنه دلار را به بازاری روانی و ملتهب تبدیل کرده است. تاسف برانگیزتر از آن،سایر بانکهای کشور هستند که قبل از این سیاست بانک مرکزی،منابع ارزی خود را به راحتی در اختیار متقاضیان قرار می دادند ولی با این اوضاع نه تنها به آرزوی سود بیشتر صندوقهای ارزی خود را به روی مردم بسته اند بلکه دلارهای دریافتی قبلی به نرخ دولتی را نیز به نرخ روز به متقاضیان می فروشند که این اقدام خیانتی بزرگ به این مردم است.
اما چرا نباید سکه خرید؟
یکی از دوستان که چندی پیش در ترکیه با توجه به شرایط مالی می خواست سکه بهار آزادی خود را بفروشد به گمان اینکه برابر ریالی که برای این سکه در داخل پرداخت کرده است دلار دریافت خواهد کرد به صرافی یکی از دوستان رفت که با کمال تعجب پولی که دریافت کرد یک ششم قیمت سکه در داخل کشور و آنهم برای میزان طلای ۱۸ عیار آن بود که موجب شد علت این امر را از این صرافی هموطن در ترکیه بپرسد.
جوابی که وی دریافت کرد جالب بود و آن اینکه قیمتی که شما در کشور برای سکه پرداخت می کنید بهایی برای ارزش اسمی آنست که بانک مرکزی ایران به آن داده است و اصولاً هیچ تضمینی وجود ندارد که بانک مرکزی ایران یک شبه بهای آن را تغییر نداده و سکه های فروخته شده با قیمت کهکشانی به مردم را به قیمتی که اعلام کند نخرد و این ارزش گذاری تنها در ایران و برخی کشورهای جهان سوم دیگر که به دنبال منابع مالی بادآورده هستند رواج دارد.
و آیا اگر بانک مرکزی روزی به دلیل کمبود شدید منابع مالی اعلام کند سکه های موجود را بیش از فلان قیمت نمی تواند بخرد آیا صرافان و دلالان حاضرند بیش از قیمت اعلام شده از سوی بانک مرکزی، از شما سکه بخرند!؟
و این زمانی است که بحران دیگری آغاز شده و مردم برای ضرر کمتر و برای فروش سکه های خود به بازار هجوم آورده و همین مساله باعث سقوط شدید قیمت سکه خواهد شد و متاسفانه اینجاست که سرمایه هنگفتی از جیب مردم می پرد و سود آن را تنها بانک مرکزی،سایر بانکهای وابسته و دلالان نوش جان خواهند کرد.
و این موضوع را هم باید دانست که بانک مرکزی سکه فروشی با اعتبار خود را فعلاً بهترین راه برای جبران کمبود منابع مالی بی حساب و کتاب خود می داند.
در چند سال گذشته بانک مرکزی کشور اقدام به خرید شمشهای طلا از ترکیه،هند و چین کرده و با تبدیل آن به سکه های بهار آزادی، این شمش ها را به چندین برابر قیمت به مردم فروخته است و این طریق سود جویی، می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد درست برعکس وضیعتی که الان در کشور موجود است….سقوط شدید سکه بهار آزادی!!
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…