اخبار نساجی

بیمه قالیبافان دو سال است راکد مانده است

رئیس اداره فرش لرستان گفت: متأسفانه بیمه قالی‌بافان دو سال است به علت عدم تأمین اعتبار از سوی دولت و بدهی دولت به تأمین اجتماعی راکد مانده و پذیرش جدید ندارد.
‌ایرج کاویانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌، با اشاره به میزان تولید فرش استان، اظهار کرد: سالیانه حدود ۱۰ هزار متر فرش توسط ۲۳ هزار بافنده لرستانی تولید می‎شود که از این تعداد تقریباً ۹۴۵۰ نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته‌اند.
وی اضافه کرد: متأسفانه بیمه قالی‌بافان دو سال است به علت عدم تأمین اعتبار از سوی دولت و بدهی دولت به تأمین اجتماعی راکد مانده و پذیرش جدید ندارد.
کاویانی ادامه داد: حتی براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین تأمین اجتماعی و مرکز بسته شده قرار بود، ۱۰ درصد بافندگان پذیرش شوند که این کار انجام نشده است.
رئیس اداره فرش لرستان از ثبت نشان جغرافیایی فرش لری در سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) خبر داد و افزود: این سازمان یکی از ۱۶ آژانس تخصصی سازمان ملل است که فرش لرستان به همراه ۱۴ منطقه کشور به ثبت آن رسیده است.
وی اظهار کرد: لازمه این کار احیای نقش فرش لری است که با توجه به اصالت آن، انجمن طراحان فرش استان که متشکل از ۳۰ فارغ‌التحصیل فرش هستند در صورت تأمین اعتبار این آمادگی را دارند که نقشه لری را در کوتاه‌ترین زمان ممکن احیاء کنند.

کاویانی با بیان اینکه قیمت فرش‌ها متفاوت بوده و بسته به رج‌شمار آن دارد، گفت: در صورت تهیه نقشه لری میزان تولید نیز بسته به تقاضای بازارهای داخلی و خارجی افزایش می‌یابد.
رئیس اداره فرش لرستان تصریح کرد: متأسفانه فرش لرستان از طریق استان‌های دیگر صادر می‌شود و در گمرک صدور فرش نداریم، برای همین آمار دقیقی از صادرات فرش استان در دست ما نیست.
وی با اشاره به کارگاه‌های فرش استان بیان کرد: این کارگاه‌ها در کل استان پراکنده‌اند، اما درشت‌بافان عمدتاً در شهرستان‌های الیگودرز، ازنا و دورود بوده و ریزبافان نیز به صورت پراکنده در سطح استان فعالیت دارند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×