به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس؛ در این مراسم محمدرضا فرزین مدیرعامل صندوق توسعه ملی و مجید قاسمی مدیرعامل بانک خصوصی پاسارگاد قرارداد عاملیت ۲.۵ میلیاردی را امضاء کردند.
به گفته فرزین مدیرعامل صندوق توسعه ملی تاکنون ۲۷.۱۶۰ میلیارد دلار قرارداد عاملیت بین صندوق توسعه ملی و بانکهای عامل امضاء شده که از این مبلغ ۱۱ میلیارد دلار به نفع بانک های عامل مسدود شده است.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی اظهار امیدواری کرد تا پایان سال جاری ۵۰ میلیارد دلار منابع وارد صندوق توسعه ملی شود و مجموع قراردادهای عاملیت به بیش از ۳۲ میلیارد دلار برسد.
فرزین افزود: تاکنون ۱۱ میلیارد دلار از موجودی صندوق توسعه ملی به نفع بانکهای عامل مسدود شده که به تدریج و با توجه به ماهیت پروژهها پرداخت میشود.
وی نرخ تسهیلات صندوق توسعه ملی را ۶ درصد اعلام کرد و گفت: نرخ سود این تسهیلات برای کشاورزی و آب ۵ درصد و برای مناطق محروم و نیز اهداف صادراتی ۵ درصد خواهد بود.
وی تأکید کرد: ۶۰ درصد نرخ سود تسهیلات سهم صندوق و ۴۰ درصد از این سود برای بانک عامل خواهد بود.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی در مورد حضور ۲ نفر از نمایندگان مجلس در هیئت امنای صندوق گفت: در مجلس قبلی آقایان مصباحیمقدم و قادری حضور داشتند اما از مجلس نهم هنوز دو نماینده برای حضور در هیئت امنا معرفی نشدهاند.
فرزین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس؛ درباره پوشش نوسان نرخ ارز گفت: بیمه مرکزی اخیرا تصمیم گرفته تا ۲۵ درصد از نوسان نرخ ارز را پوشش بیمهای دهد و این براساس ماده ۷۲ قانون برنامه پنجم انجام خواهد شد.
فرزین تأکید کرد: متقاضی دریافت تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی باید پروژههای صادرات محور معرفی کند تا محل درآمد ارزی پروژه بتواند اقساط وام دریافتی را بازپرداخت کند.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در مورد نظارت بر پروژهها گفت: صندوق توسعه ملی با بانک عامل قرارداد میبندد که هم صندوق بر این پروژهها نظارت دارد و هم بانک عامل به عنوان ناظر اصلی در پروژهها خواهد بود.
فرزین در مورد حضور صندوق توسعه ملی در بازارهای پولی و مالی خارجی گفت: طبق قانون و اساسنامه صندوق توسعه ملی امکان حضور در صندوق های پولی مانند بازار بورس و سرمایه و نیز بازارهای مالی مانند بانکهای خارجی وجود دارد.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی درمورد چند نرخی بودن ارز گفت: وقتی صندوق فعالیت ارزی دارد، طبیعی است که تک نرخی بودن به نفع همه است و تبدیل منابع باید به نرخ مرجع ۱۲۲۶ تومان که بانک مرکزی اعلام کرده انجام شود و در هر صورت ملاک صندوق نرخ مرجع است.
همچنین فرزین در این مراسم در واکنش به امضاء تفاهمنامه با وزارت نفت گفت: البته تفاهمنامه با قرارداد متفاوت است و امضاء تفاهمامه ۱۴.۵ میلیون دلاری با وزیر نفت و تفاهمنامه ۱۰ میلیارد دلاری با وزیر صنعت، معدن و تجارت به معنای استفاده دولت از صندوق توسعه ملی نیست،بلکه به این معناست که وزیر نفت یا وزیر صنعت به عنوان نماینده بخش نفت و صنعت خواستار اولویت استفاده این بخشها از منابع صندوق ملی میشود.
فرزین تصریح کرد: طبق اساسنامه شرکتهای خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی حق استفاده از منابع صندوق توسعه ملی دارند و شرکتهای دولتی نمیتوانند از این منابع استفاده کنند.
* ارائه تقاضای ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری به بانک پاسارگاد
در این مراسم مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: با توجه به اینکه قرارداد عاملیت با صندوق توسعه ملی امروز امضاء شد، تاکنون طرحهای مصوب نداشتهایم اما تقاضای طرحهای سرمایهگذاری در بانک پاسارگاد بین ۶ تا ۷ میلیارد تومان درخواست ارائه شده است.
قاسمی گفت: تاکنون قرارداد بیش از یک میلیارد دلار پروژه با بخشهای خصوصی در بانک پاسارگاد بسته شده و اولویت استفاده پروژهها از منابع صندوق توسعه ملی زمینههایی انتخاب شده که در جدول داده ستانده کشور در رده بالا مانند صنایع کانی و معدنی، غذایی و فلزی باشد که بیشترین حجم جدول داده ستانده کشور را تشکیل میدهد.
وی تأکید کرد: پروژههایی که بالای ۵۰ میلیون دلار حجم دارند در اولویت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی قرار میگیرد.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…