Categories: اخبار نساجی

تشدید اعتراضات کارگران کارخانه‌های پوشاک بنگلادش

 

 

کارگران تولیدکننده پوشاک بنگلادش در اعتراضاتی که برای افزایش حداقل دستمزدشان بر پا کرده‌اند، جاده‌ها را مسدود کرده، کارخانه‌ها را به آتش کشیدند.

عبدل باطن، رئیس پلیس منطقه صنعتی قاضی پور که نزدیک داکا، پایتخت بنگلادش قرار دارد و مرکز صدها کارخانه است، به خبرگزاری فرانسه گفت: حداکثر ۲۰ هزار کارگر به جدیدترین اعتراضات پیوسته اند.

حدود ۳۰۰ کارخانه که برای برندهای معروف غربی پوشاک تولید می‌کنند، روز دوشنبه تعطیل بودند زیرا کارگران معترض به کارخانه‌هایی که باز مانده‌اند، حمله می‌کنند.

اعتراض‌های کارگران به خشونت کشیده شده و پلیس برای متفرق کردن آنها از گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک آور استفاده کرده با اینهمه ده‌ها کارگر و شمار متعددی از افراد پلیس تاکنون مجروح شده‌اند.

تولیدکنندگان پوشاک اعتراضات روز دوشنبه را یکی از بدترین اعتراضات از سال ۲۰۱۰ به این سو دانستند. در آن سال دولت و کارخانه‌های تولید پوشاک پس از ماه‌ها اعتراض کارگران، ناچار شدند با حداقل دستمزد ماهانه سه هزار تاکا (۳۸ دلار) موافقت کنند.

کارگران کارخانه‌های تولید پوشاک بنگلادش دستمزدی دریافت می‌کنند که در سطح جهانی بسیار پایین به شمار می‌رود و اغلب ۸۰ ساعت در هفته در کارخانه‌هایی کار می‌کنند که نسبت به آتش سوزی و حوادث دیگر بسیار آسیب‌پذیر هستند.

اعتراضات نسبت به دستمزد اندک، مزایا و شرایط کار متداول هستند اما از آوریل که یک مجتمع کارخانه ای فروریخت و بیش از هزار و ۱۰۰ نفر جانشان را از دست دادند، تشدید شده است.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک بنگلادش که نماینده ۴۵۰۰ کارخانه است، در تشریح درگیری‌های اخیر اظهار کرد: کارگران به کارخانه‌ها حمله کرده و دست کم دو کارخانه را به آتش کشیدند. صدها کارخانه ناچار به تعطیلی شدند.

بنگلادش دومین صادرکننده بزرگ پوشاک در جهان است و پوشاک منبع ۸۰ درصد از درآمد صادرات سالانه ۲۷ میلیارد دلاری این کشور است.

دولت این کشور در ژوئن هیاتی را مامور رسیدگی به دستمزدهای کارگران پوشاک کرده بود. اتحادیه‌ها خواستار حداقل حقوق ماهانه ۸۱۱۴ تاکا (صد دلار) شده اند اما صاحبان کارخانه‌ها این درخواست را رد و اعلام کرده اند که تنها می‌توانند دستمزدها را ۲۰ درصد افزایش داده و به ۳۶۰۰ تاکا برساننند.

اعتراضات گسترده کارگران پوشاک در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ درگیری‌های مرگباری را به دنبال داشت و طی آن ده‌ها کارگر کشته و صدها کارخانه تخریب شدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

1 روز ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

4 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago