رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: با منعقد کردن تفاهم نامه بین ایران و اقلیم کردستان تلاش داریم که مسیر تجارت دو جانبه را هموار کنیم.
ˈنظام الدین برزگریˈ که به منظور شرکت در اولین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و اقلیم کردستان به اربیل سفر کرده است روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار اعزامی ایرنا افزود: امیدواریم با تفاهم نامه هایی که بین اقلیم کردستان و سازمان استاندارد ملی کشورمان اجرا می شود بتوانیم بازار خوبی را برای واحدهای تولیدی و تجاری کشورمان فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: مبادلات تجاری ایران و عراق هر سال در حال افزایش است و در این میان سازمان استاندارد به عنوان یک ابزار اساسی و بنیادی نقش مهمی دارد.
وی افزود: نزدیک به ۶۸ درصد از استانداردهای جمهوری اسلامی ایران منطبق با استانداردهای بین المللی است ولی استانداردهای عراق قدیمی است که باید برای منطبق سازی آن با استاندارهای بین المللی تلاش کرد.
وی اضافه کرد: کارهای زیادی تاکنون انجام شده و ما برخی از استانداردهای خودمان را در اختیار مسوولان عراقی قرار داده ایم و آنها نیز پذیرفته اند ولی در برخی از استانداردها از جمله مصالح ساختمانی و بویژه سیمان اختلاف نظرهایی وجود دارد که ما سعی کردیم نظرات طرف عراقی را به واحدهای تولیدی اعلام و براساس آن سیمان مورد نیاز عراقی ها تولید و صادر شود.
وی گفت: برخی افراد سودجو چند ماه قبل سیمان فله ای را به مناطق مرزی انتقال داده و بعد از مخلوط آن با خاک رس و با بسته بندی جدید به عراق صادر کرده بودند که این قضیه به صادرات ما لطمه وارد کرد.
وی افزود: برخی کالاهای بی کیفیت ما نیز از طریق بازارچه های پیله وری که اداره استاندارد نظارتی بر کار آنها ندارد و یا از طریق قاچاق وارد کشور عراق شده که متاسفانه این موارد هم برای صادرات ما مشکلاتی را ایجاد کرده است.
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: تجار و بازرگانان برخی از کشورهای همسایه هم کالاهای بی کیفیت خود را با هدف خدشه دار کردن کالاهای تولیدی جمهوری اسلامی ایران، با برند ایرانی به عراق صادر کرده اند که لازم است مسوولان عراقی و ما در این خصوص هوشیار باشیم.
برزگری اظهار کرد: ما در سفر به اربیل به مسوولان اقلیم کردستان عراق پیشنهاد کردیم استاندارد ایران را بپذیرند و ما هم در مقابل تضمین کیفیت و سلامت کلیه کالاهایی که از مبادی رسمی و بازارچه های فعال صادر می شود را می کنیم.
وی گفت: برخی از تجار عراقی درخواست کالاهای بی کیفیت را از بازرگانان ما دارند ولی ما به دلیل حفظ حیثیت کشورمان اجازه صدور این گونه کالاها را هرگز نخواهیم داد.
وی در ادامه اظهار کرد: سازمان استاندارد هم اکنون در کلیه بازارچه های رسمی استان های هم مرز با عراق نیروها و امکانات خود را مستقر کرده و کلیه مبادلات مرزی را زیرنظر دارد تا به توسعه و رونق بیشتر صادرت کشورمان کمک کند.
وی همچنین گفت: اداره استاندارد این آمادگی را برای کمک به بخش تجارت در هر بازارچه ای که شرایط لازم را داشته باشد، دارد تا امکانات و نیروهای خود را مستقر کند.
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…