اخبار نساجی

تمایل خارجی ها به سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت پتروشیمی

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه سرمایه گذاران خارجی بیشتر به بالا دستی پتروشیمی علاقه دارند، گفت: چنانچه فضای کسب و کار سرمایه گذاران ایرانی مساعد شود ، آنهابه خوبی می توانند در صنایع پایین دست فعالیت کنند.

به گزارش ایرنا، عباس شعری مقدم اظهار داشت: خارجی ها برای حضور مجدد در صنعت پتروشیمی ایران ابراز علاقه کرده اند و می توان گفت : ایران سرزمین فرصت ها برای آنهامحسوب می شود .

وی یادآور شد:بهره پول در خارج از ایران بسیار پایین است و برآوردها نشان می دهد که صنعت پتروشیمی نرخ حداقل ٢٠ درصدی بازگشت سرمایه را دارد.

شعری مقدم اضافه کرد: صنعت بالا دست پتروشیمی، سرمایه بر و هم تکنولوژی بر است و ارزان ترین واحد پتروشیمی بالا دست ۵٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد .

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

به گفته وی ، تامین سرمایه مزبور برای سرمایه گذار ایرانی کمی مشکل است، زیرا در خارج از کشور بانک ها بنا بر اعتبار شرکت ها به راحتی برای آنان ‘ ال سی ‘ باز می کنند، اما در ایران سرمایه گذار باید ١٣٠ درصد مبلغ را نزد بانک سپرده گذاری کند ، تا برای او ‘ ال سی ‘ باز کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: چنین شرایطی موجب می شود که سرمایه گذار ایرانی برای دریافت ‘ال سی’ ١۵٠ میلیون دلاری باید ۴۵٠ میلیارد تومان وثیقه نزد بانک بگذارد.

به اعتقاد این مقام مسئول ، شرایط مزبور یکی از موانع برای سرمایه گذار ایرانی به حساب می آید و خارجی ها در این وضعیت می توانند علاوه بر سرمایه ، فناوری روز که در اختیار دارند ، می توانند وارد کشور کنند .

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: نمونه موفق مشارکت خارجی ها در صنعت پتروشیمی بعد از انقلاب اسلامی را می توان مشارکت با شرکت ساسول آفریقای جنوبی در مجتمع پلیمر آریاساسول دانست که هر دو شریک، راضی بودند.

وی گفت : سرمایه گذار خارجی انتظار دارد شرکت ملی پتروشیمی به میزان ٢٠ درصد در سرمایه گذاری آنها مشارکت نماید و در واقع سرمایه گذاران بین المللی حضور شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در سرمایه گذاریها ضروری می دانند.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شعری مقدم افزود: اخذ مجوز برای مشارکت در سرمایه گذاری های خارجی ضروری است و هرگاه برای دریافت مجوز و حل این مشکل مراجعه می شود ، اعلام می کنند قانون به شرکت پتروشیمی اجازه داده تا در مناطق محروم سرمایه گذاری کند.

وی تصریح کرد : تمام دارایی های شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بخش خصوصی فروخته شده ، یا بابت رد دیون آنها را واگذار کرده اند، بنابراین سرمایه ای وجود ندارد .

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی خاطرنشان ساخت : تغییر شرایط بین المللی برای کشورمان ، بار دیگر این امکان را به شرکت ملی صنایع پتروشیمی می دهد تا در این صنعت نقش آفرینی کند.

وی تصریح کرد: ایجاد زیر ساختها برای حضور دوباره شرکتها و سرمایه گذاران خارجی در این بخش ضروری است .

شعری مقدم گفت : اکنون ظرفیت تولید سالانه ۶۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی وجود دارد که قرار است در افق ۱۴۰۴ به ۱۸۰ میلیون تن افزایش پیدا کند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×