تمرکز بر طراحی لباس کودکان
مقوله لباس کودک یکی از مهمترین مسائلی است که امروزه ذهن خانوادهها و مسئولین را به خود مشغول کرده است.
مریم غیورزاده، مدرس دانشگاه علمی کاربردی درباره کمبود توجه طراحان به حوزه پوشاک کودک گفت: مساله اینجاست که رشته طراحی لباس در کشور ما تا مقطع کارشناسی دنبال می شود و جایگاهی برای کارشناسی ارشد در این رشته نیست.
الهه هدایت کارشناس طراحی لباس، چاپ انیمیشنهای خارجی را بر روی لباس کودکان نادرست خواند و گفت: قطعا چاپ این انیمیشنها برگرفته از کاراکترهایی است که به فرهنگ ما مرتبط نیست به همین خاطر چاپ این تصاویر به نوعی سبب قهرمانپروری بیگانه و ایجاد تضاد در کودک میشود.
مهپاره اکبری طراح و مدرس دانشگاه گفت: رنگهای شاد و مدلهای متنوع یکی از عمدهترین عوامل مطرح شدن کودک در اجتماع محسوب میشود و قطعا بیتوجهی به آن باعث مشکلات رفتاری در کودک خواهد شد.
مریم افرادی عضو انجمن طراحان پارچه و لباس ایران گفت: رسانههای داخلی در حوزه برنامهسازی کودک فعال نیستند لذا رسانههای خارجی با پخش یک برنامه در کمتر از یک هفته از مدل مو تا لباس کودک را تحتالشعاع قرار میدهند. به طور حتم نقوش اسلیمی یا طرح های مربوط به موتیف های سنتی برای کودک ایرانی به اندازه طرح های پر رنگ و لعابی که از قهرمان های کارتونی وجود دارد جذاب نیست چرا که کودک با این قهرمانان در قالب یک داستان آشنا شده و به نوعی نسبت به این شخصیت های کارتونی شناخت و نوستالژی دارد لذا نمی توان انتظار داشت که کودک در مرحله انتخاب جذابیت را بر ارزش های فرهنگی ترجیح دهد چرا که نوع انتخاب در این سنین بر اساس دیدار ی و هیجانات زود گذر است.
همچنین حسین جوزی تولیدکننده پوشاک کودک تصریح کرد: به خاطر چاپهای تصاویر کارتونهای خارجی بر روی لباس، شخصیتهای وارداتی قهرمان کودکان ایرانی شدهاند که به هیچ عنوان مناسب نیست و سبب بروز خشونت در این سنین میشود.