اخبار فرش ماشینی

تولیدات نوغانداری به شدت وابسته به صادرات فرش است

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور اظهار داشت: به تبع کاهش سهم فرش کشور در بازارهای جهانی در یک دهه قبل که متاثر از تحریم ها و به وجود آمدن رقبای جدی در صنعت فرش است، میزان تولید نوغان نیز کاهش پیدا کرده است.

مهندس رضا زنجانی با بیان اینکه در صنعت نوغانداری، تولیدات به شدت وابسته به صادرات فرش است، گفت: به تبع کاهش سهم فرش کشور در بازارهای جهانی در یک دهه قبل که متاثر از تحریم ها و به وجود آمدن رقبای جدی در صنعت فرش است، میزان تولید نوغان نیز کاهش پیدا کرده است.

وی ضمن اشاره به اینکه نیاز به تولید ایریشم در کشور وجود دارد، اظهار داشت: آمار رسمی نشان می دهد، هزار تن نخ ابریشم، نیاز صنعت فرش است اما آنچه تولید می شود تنها جوابگوی صد و چهل تن نیاز کشور ست. بنابراین بازار مصرف در زمینه فرش وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور خاطرنشان کرد: هر تولیدی متاثر از مصرف است و در صنعت نوغانداری، ما به التفاوت نیاز کشور از خارج تامین می شود. این موضوع تبعاتی دارد زیرا مشخص نیست کیفیت نخ وارداتی که در صنعت فرش به کار می رود مرغوب و استاندارد است یا خیر و به همین جهت باید نظام استانداردی در این زمینه تعریف شود.

وی تاکید کرد: حقیقت آن است که خودمان توانایی تولید داریم و نیازی به واردات نیست و اگر شراط مناسب شود، کشاورز و روستایی رغبت می کند در کنار دیگر فعالیت های روستایی به تولید بپردازد زیرا نخ نامرغوب به برند فرش ایرانی آسیب وارد می کند.

زنجانی ضمن اشاره به تعرفه واردات نخ ابریشم و پیله، عنوان داشت: مطابق قانون برای حمایت از تحقیقات و توسعه نوغانداری، پیشنهاد کردیم در قالب یک طرح مدون، درصدی از محل واردات به امر تحقیق و توسعه اختصاص پیدا کند که کمک قابل توجهی به بسترسازی و ظرفیت ها خواهد بود.

مهندس سید رضا جواهری در ادامه درباره کارخانه های صنعتی گفت: این کارخانه ها قابلیت این را دارند که نخی را که تولید می کنند هم در فرش و هم در پارچه مصرف کنند یعنی ضخامت نخ قابل تنظیم است.

وی ادامه داد: اگر نخ ابریشم را در پارچه بافی مصرف نمی کنیم بخاطر این است که تقاضایی نداریم و کسی هم حاضر به سرمایه گذاری در پارچه بافی نیست زیرا می تواند نخ خارجی ارزان بخرد. در قسمت های دیگر پارچه بافی با نخ های دیگر نیز شاهد مشکلات زیادی هستیم.

این فعال بخش خصوصی صنعت ابریشم درباره استفاده از نخ ابریشم در صنایع جانبی اظهار داشت: قبل از اینکه صنایع جانبی کار کنند باید نخست صنعت مادر کار کند. نمی توانیم صنعت مادر را به بهانه گسترش صنایع جانبی تعطیل کنیم زیرا اگر صنعت مادر کار نکند، اصولا ماده اولیه ای برای صنایع جانبی وجود ندارد.

وی مشکل صنعت ابریشم را واردات بی رویه عنوان کرد و اظهار داشت: تعرفه پایین باعث واردات زیادی شده است. در سال ۸۰ تعرفه واردات ۲۰۰ درصد بود که در سال ۸۱ به ۴۷ درصد رسید و حتی به صفر درصد هم رسید.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago