Categories: اخبار نساجی

تولید زودهنگام از میدان یادآوران تا پایان امسال محقق می شود

 

با تولید زودهنگام از میدان نفتی یادآوران، تولید نفت ایران از میدان های مشترک با عراق افزایش می یابد.

احمد قلعه بانی مدیرعامل شرکت ملی نفت، درگفت وگوبا خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از تولید زود هنگام یک میدان مشترک با عراق خبر داد و گفت: تا پایان امسال تولید زود هنگام از میدان مشترک نفتی یادآوران محقق می شود.

البته بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن)، در بهمن ماه امسال تولید زود هنگام از میدان نفتی یادآوران با هدف برداشت روزانه ۲۰هزار بشکه باید محقق می شد.

با توجه به اینکه کشور عراق تاکنون از این میدان برداشتی نداشته است، با عملی شدن طرح تولید زود هنگام، ایران از عراق در برداشت نفت خام از یکی از میادن مشترک با عراق سبقت می گیرد.

به گفته مدیران نفتی، توسعه میدان نفتی یادآوران از جمله پروژه های استراتژیک صنعت نفت کشور است. میدانی به ابعاد ۱۵ در ۴۵ کیلومتر و در ۷۰ کیلومتری جنوب غرب اهواز در نوار مرزی ایران و عراق.

حجم نفت درجای میدان یادآوران بیش از ۱۲ میلیارد بشکه برآورد شده است و احتمال افزایش این رقم تا حدود ۳۰ میلیارد بشکه نیز وجود دارد. هم چنین گاز همراه نفت این میدان حدود ۱۲.۵ تریلیون فوت مکعب است و مایعات گازی آن حدود ۱.۹ میلیارد بشکه تخمین زده شده که به ترتیب حدود ۲.۷ تریلیون فوت مکعب گاز و ۳۹۷ میلیون بشکه مایعات گازی آن قابل استحصال است.

این میدان دارای سه لایه اصلی سروک، کژدمی و فهلیان است که نفت لایه فهلیان سبک و نفت لایحه سروک سنگین است. در مجموع حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد نفت این میدان از نوع نفت سنگین است.

از این میدان مشترک نفتی دو نوع نفت سنگین (API ۱۸) و سبک (API ۳۸) به ترتیب از دو لایه سروک و فهلیان تولید می شود که تولید زودهنگام از نفت خام سبک لایه فهلیان و از طریق هشت حلقه چاه صورت می گیرد که قرار است این میزان تولید به تأسیسات فرآورشی زودهنگام دارخوین منتقل شود؛ به همین منظور خط لوله ۱۲اینچی به طول ۶۰کیلومتر حد فاصل CTEP یادآوران و واحد بهره برداری دارخوین آماده شده است.

قرارداد توسعه میدان نفتی یادآوران به ارزش تقریبی دو میلیارد دلار در فاز نخست پس از سه هزار ساعت مذاکرات کارشناسی در آذر سال ۱۳۸۶ به امضای شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران(متن) به عنوان کارفرما و شرکت ساینوپک چین رسید و شرکت چینی کار خود را از مرداد ۱۳۸۷ آغاز کرد.

هم چنین توسعه این میدان در سه فاز برنامه ریزی شده است که در فاز نخست، تولید روزانه ۸۵ هزار بشکه نفت طی مدت ۴۸ ماه پس از زمان مؤثر شدن قرارداد بود و این زمان بر اساس قرارداد قابل تمدید به ۵۹ ماه نیز است. بر این اساس تکمیل فاز نخست این میدان مشترک با عراق باید در اوایل تابستان ۱۳۹۱ محقق شود.

در فاز دوم طرح توسعه میدان یادآوران تولید ۱۸۰هزار بشکه و در فاز سوم نیز دست یابی به مجموع تولید ۳۰۰هزار بشکه نفت سبک و سنگین پیش بینی شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

18 ساعت ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

2 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

3 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

3 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

6 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago