اخبار فرش ماشینی

با همکاری شرکت‌های ایرانی؛ تولید فرش‌های نانویی آنتی‌باکتریال توسعه می‌یابد

دو شرکت ایرانی با عقد قراردادی برای استفاده از نانومواد در تولید فرش‌های آنتی باکتریال همکاری‌های خود را توسعه می‌دهند.

به گزارش مجله نساجی کهن، به نقل از دانشجو، با امضای قرارداد میان شرکت تابان اندیش برجیس و صنایع نساجی پامچال همکاری این دو شرکت برای استفاده از نانومواد در فرش‌های آنتی‌باکتریال ادامه می‌یابد.
سیامک سلیمی؛ مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت تابان اندیش برجیس می‌گوید: «بیش از یک سال از آغاز همکاری میان شرکت تابان اندیش برجیس و صنایع نساجی پامچال می‌گذرد. در نقطه آغازین همکاری، کارشناسان تابان اندیش برجیس از خط تولید شرکت پامچال بازدید کرده و پیشنهادی برای استفاده از نانومواد در فرش‌های تولیدی این شرکت ارائه کردند که پس از موافقت پامچال، نمونه اولیه از کار آماده و ارائه شد. پس از راه‌اندازی خط تولید پایلوت و انجام تست‌های اولیه، این محصول موفق به دریافت گواهی نانومقیاس شد.»

سلیمی درباره این فناوری می‌گوید: «برای استفاده از نانومواد روی خط تولید، کارشناسان شرکت تابان اندیش برجیس اقدام به نصب نازل‌های ویژه‌ای کردند که با استفاده از آن می‌توان سطح الیاف را پوشش‌دهی کرد. موفقیت در تولید نمونه‌های اولیه موجب شد تا ۳۰۰ کیلوگرم نانومواد از سوی شرکت نساجی پامچال سفارش داده شود که این محصول به این شرکت تحویل داده شده است.»

مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت ایجاد خواص آنتی‌باکتریال را اولین گام برای همکاری مشترک دانسته و توسعه بیشتر محصولات نساجی پامچال با استفاده از نانومواد را گام بعدی همکاری مشترک دو شرکت می‌داند به طوری که در حال حاضر تحقیق و توسعه روی ایجاد خواص آنتی‌استاتیک و ضدآتش در فرش‌های شرکت نساجی پامچال در حال انجام است.

مریم رمضانی؛ عضو هیئت‌مدیره شرکت فرش پامچال از توزیع فرش‌هایی نانویی در بازار خبر داد و درباره توسعه فناوری‌نانو در این شرکت گفت: «در حال حاضر ده درصد از تولیدات ما به محصولات نانویی اختصاص دارد و با توسعه بیشتر بازار تلاش می‌کنیم سهم محصولات نانویی را افزایش دهیم.»

وی از برنامه ویژه این شرکت برای صادرات فرش‌های نانویی خبر داد و شرکت در نمایشگاه دموتکس ۲۰۱۹ ترکیه را فرصتی مناسب برای بازاریابی برای این فرش‌ها دانست که با توجه به خواص بهبود یافته فرش‌ها می‌توان بازار صادراتی مناسبی برای این فرش‌ها متصور بود.

لازم به ذکر است، این شرکت با استفاده از مواد نانویی در تاروپود فرش‌ها موفق به ایجاد خواص آنتی‌باکتریال در فرش‌های تولیدی خود شده است. این شرکت از اکسیدروی برای ایجاد خواص آنتی‌باکتریال روی الیاف اکریلیک استفاده می‌کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

4 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

1 روز ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

1 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

1 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

2 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

2 روز ago