اخبار نساجی

تولید پنبه در کشور به ۶۵ هزار تن رسید

مدیرکل دفتر پنبه وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که بر اساس آمارهای موجود، به طور متوسط در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳، ۶۵ هزار تن الیاف پنبه سالانه در کشور تولید شده است.

سعدالله منصوری، مدیرکل دفتر پنبه وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به روند رو به رشد نیاز صنعت نساجی به الیاف پنبه، اظهار داشت: نیاز به الیاف پنبه از حدود ۲۱ هزار تن در سال ۱۳۱۴ به ۱۲۰ هزار تن در دهه ۹۰ افزایش یافته و در سال‌های اخیر به ۱۶۰ هزار تن رسیده است.

وی همچنین افزود که تولید داخلی پنبه توانسته است از تامین ۱۰۰ درصد نیاز به حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ برسد. به علاوه، میانگین واردات سالیانه پنبه در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳، حدود ۸۸ هزار تن بوده است.

منصوری در ادامه به راهکارهای خودکفایی در تولید پنبه اشاره کرد و گفت:

در برنامه هفتم توسعه، اقدامات مختلفی برای تحقق خودکفایی پنبه در نظر گرفته شده است. از جمله این اقدامات می‌توان به تأمین حدود ۱۰۰ دستگاه کمباین برداشت پنبه، تأمین بذر، کود و سم به موقع و با کیفیت مناسب، هماهنگی بین واردات و صادرات، تخصیص یارانه برای تامین ماده اولیه پنبه، قرار دادن پنبه دانه در لیست دانه‌های روغنی برای خرید کنجاله و روغن تولیدی، و همچنین بازسازی و نوسازی کارخانجات پنبه پاک‌کنی اشاره کرد. این اقدامات به عنوان راهکارهایی برای دستیابی به خودکفایی در تولید پنبه در نظر گرفته شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا