اخبار نساجی

جزئیات توافق ۱۰ میلیارد دلاری آبی با چین

 

جزئیات توافق 10 میلیارد دلاری آبی با چین

وزیر نیرو با اعلام اینکه طرح جامع آب کشور در دست بررسی قرار دارد، از پیش بینی یک بسته ۱۰ میلیارد دلاری برای استفاده از فاینانس چین در اجرای شبکه های آبیاری زهکشی پایین سدها خبر داد.

مجید نامجو در گفتگو با مهر با تاکید بر لزوم نگاه یکپارچه به تکمیل پروژه های نیرو در خصوص وضعیت طرح جامع آب کشور، گفت: طرح جامع آب کشور (یکی از با اهمیت ترین مراحل مدیریت صحیح منابع و مصارف آب کشور) در حال کار و بررسی است.

وزیر نیرو افزایش ۲ میلیون هکتاری سطح زیر کشت زمین های کشاورزی را یکی از زیرمجموعه های این طرح دانست و اظهار داشت: کارگروهی ویژه برای این موضوع تعریف شده و اختیار ویژه ای نیز به استانداران داده شد و امیدواریم این کار به خوبی پیش برود.

نامجو با اشاره به اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی، گفت: هم اکنون بسته ای با بیش از ۱۰میلیارد دلار اعتبار پیش بینی شده و در این زمینه با چینی ها توافقاتی نیز حاصل شده است تا از فاینانس چین استفاده و شبکه های آبیاری و زهکشی پایین سدها انجام شود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی در ارتباط با روش تامین مالی اجرای پروژه انتقال آب خزر به مرکز کشور نیز ضمن اشاره به اینکه لوله های انتقال آب از مسیرهایی عبور می کند که پیش از آن لوله های نفت از آنجا عبور کرده است، خاطر نشان کرد: بخش عمده ای از منابع مالی تامین کننده این طرح بزرگ، فروش سهامی است که به قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار طرح واگذار می شود.

نامجو همچنین از وضعیت پروژه های آبی کشور خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر در بخش آب کشور، ۹۰۰ هزار میلیارد ریال کار در دست اجرا است که تامین مالی این پروژه ها مستلزم همکاری نزدیک دولت و مجلس است.

به گزارش مهر، مرکز پژوهش های مجلس تابستان گذشته با انجام یک بررسی در مورد طرح جامع آب کشور، اعلام کرد: با توجه به اینکه آمار و اطلاعات یکی از ارکان مهم مدیریت منابع آب در تبیین طرح‌ها است؛ بنابراین نقاط ضعف تولید و تدوین آمار منابع و مصارف آب در این طرح باید شناسایی شده و راهکارهای تقویت این بخش مهم در قالب طرح جامع ارائه شود.

از سوی دیگر انتظارات از این طرح بسیار بالاست و نتایج این مطالعات باید بتواند موانع موجود مدیریت منابع آب را از میان برداشته و در نهایت با جمع بندی تحلیل ها، چالش ها، حساسیت ها و تنش ها، راهکارهای مورد نیاز را ارائه دهد، ضمن اینکه نتایج این مطالعات، حیثیت و آبروی وزارت نیرو و صنعت آب کشور است و باید ابزار راهبردی و برنامه ریزی کلان آب کشور باشد.

نکته دیگر اینکه توجه به موضوعات مهمی مانند تغییر اقلیم، باروری ابرها، استفاده از آبهای نامتعارف، پساب و بازچرخانی آب بسیار مهم و تاثیرگذار است که باید مورد توجه قرار گیرد.

البته در بررسی مرکز پژوهشهای مجلس به انتقال آب از دریاهای شمال و جنوب نیز اشاره شده بود و این طرح را یکی از برنامه های نظام تلقی کرده بود که در یکی دو ماه اخیر مقدمات آن با حاشیه های فراوان از سوی دولت فراهم و کلنگ زنی نیز شده است.

در بخش پایانی گزارش مرکز پژوهش های مجلس نیز آمده که تعیین تکلیف آب های مرزی و مشترک در مدیریت به هم پیوسته منابع آب و در قالب طرح جامع آب کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

وضعیت آبهای زیرزمینی در بسیاری از مناطق کشور در وضعیت بحرانی قرار دارد که در این راستا توسعه طرح های تغذیه مصنوعی و بهره‌گیری تلفیقی از آب‌های سطحی و زیرزمینی باید مورد توجه باشد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×