خرمای ایرانی به کام امارات و فرانسه
خرمای ایرانی را غالبا واسطهها و دلالان میخرند و در بازارهای جهانی عرضه میکنند که این امر باعث کاهش حداقلی سود برای باغداران میشود.
علیاصغر موسوی، دبیر انجمن خرمای ایران در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بخش عمدهای از خرمای ایران به صورت فلهای به امارات و فرانسه صادر میشود و در آنجا پس از بستهبندیهای کوچک، به نام این کشورها در بازارهای جهانی عرضه میشود.
دلالان اماراتی نیز خرمای ایرانی را به نازلترین قیمت خریداری و پس از بستهبندی به قیمتهای گزافی در بازارهای جهانی عرضه میکنند. وی با گلایه از اینکه بارها مشکلات عنوان شده، اما مسوولان هیچگونه ترتیب اثری ندادهاند، تصریح کرد: حمایتها در کشور ما فقط تا سر مرز است در صورتی که باید شرایطی فراهم شود تا صادرکنندگان بتوانند در بازارهای جهانی قدرت و جایگاهی داشته باشند.
موسوی افزود: نداشتن بستهبندی مناسب، بازاریابی بهروز و قابلرقابت نبودن قیمتها عامل صادرات فلهای خرما است؛ بنابراین باید به صنایع تبدیلی روز مسلح باشیم تا بتوانیم در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
به گفته دبیر انجمن خرما در همه جای دنیا دولت برای بازاررسانی و بازاریابی حمایت و تضمین ایجاد میکند؛ در صورتی که در کشور ما صندوق ضمانت صادرات و مرکز توسعه صادرات که باید نقش مهمی در بازاریابی و بازاررسانی محصول داشته باشند، اقدامی انجام ندادهاند.
وی تصریح کرد: مسوولان امر بازاررسانی و بازاریابی به برگزاری نمایشگاه اکتفا میکنند که این امر نمیتواند جوابگوی بازار پیچیده امروز باشد. موسوی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه سه سال گذشته قرار بود ۲۰۰ میلیارد تومان برای بهبود تولید و صادرات خرما اختصاص یابد، اما تاکنون فقط ۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ تامین شده و ۱۹۰ میلیارد تومان آن اختصاص نیافته است.