اخبار نساجی

در آخرین دور نفس گیر مذاکرات هیات تجاری ایران در بمبئی هند تاکید شد؛ تسهیل تجارت، تقویت سرمایه گذاری

 

در آخرین دور نفس گیر مذاکرات هیات تجاری ایران در بمبئی هند تاکید شد؛ تسهیل تجارت، تقویت سرمایه گذاری

راهکار عملی بعد از سفر هیات بانک مرکزی ایران به هند ارائه می شود

مذاکرات فشرده هیات تجاری تهران در هندوستان با امضای دو تفاهمنامه و نتایج مطلوب تبادلات تجاری بین دو طرف ایرانی و هندی به کار خود پایان داد. به گزارش خبرنگار اعزامی روابط عمومی اتاق تهران، آخرین دور مذاکرات هیات تجاری تهران به ریاست یحیی آل اسحاق بعدازظهر روز پنج شنبه در بندر اقتصادی بمبئی هند با امضای تفاهنامه بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و انجمن سراسری صنایع هند در مرکز تجارت جهانی (AIAI & WTC) به کار خود پایان داد.

در این مراسم که با مشارکت انجمن سراسری صنایع هند، مرکز تجارت جهانی شهر بمبئی، فدراسیون صادرکنندگان هند و سرکنسولگری کشورمان در بمبئی برگزار شد هر یک از تجار و بازرگانان ایرانی با تشریح توانمندیهای فنی و تولیدی خود در زمینه صنایع مختلف از جمله فولاد، انرژی، صنایع، غذایی، دارویی، صنعت نساجی و راه و ساختمان مشکلات موجود در خصوص توسعه و گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی را مورد بررسی قرار دادند.

یحیی آل اسحاق رییس هیات تجاری تهران در آخرین دور از مذاکرات در این نشست با اشاره به فرصت های مطلوب برای دو کشور، بر ادامه کار برای توسعه روابط اقتصادی ایران و هند تاکید کرد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

رییس هیات تجاری تهران در ابتدای سخنانش با اشاره به اینکه شروع کار در روابط اقتصادی ابتدا با تجارت شروع شده و در ادامه با سرمایه گذاری در صنایع ادامه خواهد یافت، تصریح کرد: تجارت بین دو کشور همواره مطلوب بوده اما در این دور از مذاکرات بر سرمایه گذاری های دو طرف تاکید شده است.

وی افزود: در تماسی که با غلامرضا انصاری سفیر ایران در هندوستان داشته بر جلسات نخست وزیر هند با مسئولان این کشور بر افزایش تبادلات تجاری، تقویت روابط دو کشور و حل مشکلات موجود تاکید شده است.

به اعتقاد آل اسحاق هیاتی از بانک مرکزی در هفته پیش رو از نزدیک با همتایان هندی ملاقات می کنند تا مشکلات موجود در روابط بانکی دو کشور را رفع کند، این در حالی است که پیش از این هیاتی از وزارت امور خارجه در هفته گذشته مذاکرات خوبی را با طرف هندی به انجام رسانده بود.

رییس هیات تجاری همچنین با اشاره به نیاز روزافزون اقتصاد رو به رشد هند به منابع انرژی، آمادگی کشورمان برای تامین تقاضای رو به افزایش انرژی در هند را اعلام کرد.

یحیی آل اسحاق با بیان موانع موجود بر سر راه توسعه همکاری های اقتصادی تصریح کرد: در صورت رفع این موانع که عمدتا به مشکلات بانکی میان دو کشور مربوط می شود امکان دو برابر کردن حجم تجارت خارجی میان دو کشور و رسیدن به رقم ۳۰ میلیارد دلار در یک دوره دو ساله میسر است.

آل اسحاق اظهار امیدواری کرد: دامنه همکاری های اقتصادی و تجاری میان دو کشور از روابط تجاری صرف مبتنی بر مبادله کالا فراتر رفته و به صدور خدمات فنی و مهندسی متقابل و سرمایه گذاری اقتصادی میان دو کشور ارتقا یابد.

وی در پایان صحبت هایش با اشاره به بیان فرصت های سرمایه گذاری طی مذاکرات ۱۰ روزه در هند تصریح کرد: ایران آمادگی پذیرای هر هیاتی از هند را دارد و در این سفرهای آینده نیز سعی دارد با نگاه به حوزه های مختلف بر تقویت روابط اقتصادی دو کشور تلاش داشته باشد.

مسعود خالقی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی نیز در این نشست با اشاره به قدمت دیرینه روابط فرهنگی و سیاسی میان دو کشور و به ویژه توسعه روابط سیاسی ایران و هند پس از انقلاب اسلامی در چارچوب جنبش عدم تعهد و همچنین شتاب رشد اقتصادی دو کشور بزرگ ایران و هند در ربع نیم قرن گذشته به دغدغه های مشترک دو کشور اشاره کرد.

خالقی با بیان اینکه توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و هند به ثبات بیشتر در منطقه کمک خواهد کرد، تصریح کرد: ایران به عنوان محور بزرگراه ارتباطی شمال به جنوب، بهترین مسیر برای هند جهت دستیابی به بازارهای روسیه و اروپا است.

سرکنسول کشورمان در بمبئی همچنین در پایان با طرح مشکلات بانکی و تسهیلات مربوط به صدور روادید، ابراز امیدواری کرد: با رفع این مشکلات زمینه مبادله همکاریهای گسترده تر اقتصادی و امکان مبادله هر چه بیشتر گردشگران میان دو کشور نیز فراهم شود.

در ادامه این نشست، هر یک از مسئولین انجمن سراسری صنایع هند (AIAI) نیز درباره روابط تجاری ایران و هندی و امیدواری به بهبود روابط و رفع مشکلات موجود تاکید و تفاهمنامه ای با مسئولان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پیرامون همکاری های بیشتر دو طرف به امضا رساندند. پیش از این در ایالت حیدرآباد نیز تفاهمنامه ای با یکی از نهادهای اقتصادی هند به امضای رسیده بود.

صاحبان صنایع و شرکت های هندی نیز در پایان این مراسم پس از پرسش و پاسخ ضمن ابراز خرسندی از توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و ۶ قدرت جهانی بر اهمیت این توافق در ایجاد ثبات در منطقه خلیج فارس تاکید کردند.

به اعتقاد تجار هندی این توافقنامه زمینه را برای گشایش بیش از پیش روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور فراهم کرده و به رفع موانع بانکی و نقل و انتقالات پولی کمک می کند.

در ادامه این نشست طرف های هندی نیز با اشاره به رویکرد جدید تجاری هند درباره توسعه بیش از پیش مناسبات اقتصادی با آسیای غربی و شرقی به جای اروپا و آمریکا به عنوان شرکای سنتی و تجاری این کشور، بر جایگاه ویژه ایران در چشم انداز توسعه هند تاکید کردند.

این در حالی بود که در پایان این نشست نمایندگان بانک های جمهوری اسلامی ایران و یوکو بانک هند و البته شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در هند به پرسش های مطرح شده از سوی تجار پاسخ دادند و البته همه نهادهای ذی ربط بر رفع مشکلات موجود و تشکیل کمیته های ویژه برای بررسی سریع تر موضوع تاکید کردند.

بعد از نشست مذکور، دومین و آخرین دور از مذاکرات B2B هیات تجاری تهران در شهر بمبئی به عنوان بندر اقتصادی این کشور با همتایان هندی صورت گرفت که به گفته اکثر هیات تجاری ایران مذاکرات با سبک و سیاق بهتری صورت گرفت و می توان به نتایج مطلوب آن در آینده امیدوار بود.

البته در پایان مذاکرات B2B نمایندگان بانکی هر یک از دو کشور با موافقت روسای هیات های تجاری دو طرف، جلسه یک ساعته ای با هم برگزار کردند که به گفته طرف ایرانی در این نشست مشکلات موجود و شناسایی موانع بیان شده و دو طرف با اشتراک بر سر مانع موجود ارائه راهکار عملی را موکول به تهیه و تدوین گزارش بعد از سفر هیات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به هند در هفته پیش رو کردند.
هیات تجاری و بازرگانی تهران پس از سفر به سه ایالت دهلی نو، حیدرآباد و بمبئی و برگزاری مذاکرات فشرده، در روز جمعه هند را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×