مهندسان دانشگاه شفیلد موفق به ساخت دستکشی شدهاند که میتواند حرکات بیماران سکتهای ناتوان از گفتوگو را بدون نیاز به اتصال به رایانه به شکل کلمات ترجمه کند.
بیل برود ۷۲ ساله که بر اثر سکته مغزی در سال ۲۰۱۰ توانایی خود را برای سخن گفتن از دست داده و برای گفتوگو با اطرافیان از یک جدول الفبا استفاده میکرد، اکنون به عنوان اولین انسان برای آزمایش این فناوری جدید انتخاب شده است.
حسگرهای موجود در یک دستکش چرمی در دستان برود میتواند حرکات دستان وی را شناسایی کرده و آنها را به یک صدای مصنوعی تبدیل کند. این فناوری به وی در اطلاع رسانی به اطرافیان در مورد گرسنگی، تشنگی، سوال در مورد زمان ، تشکر از آنها و غیره کمک میکند.
این مربی سابق ورزشی اکنون میتواند ۲۰ جمله را با استفاده از این دستکش منتقل کند.
این فناوری توسط مهندسان جوان دانشگاه شفیلد به عنوان بخشی از یک رقابت سازمانی در این دانشگاه ابداع شده که از حسگرهایی برای تشخیص حرکات دست و یک رایانه داخلی برای پردازش آنها و تولید کلمات یا جملات برنامهریزی شده برای هر حرکت برخوردار است.
یک صدای از پیش ضبط شده و تقریبا طبیعی نیز برای ارائه این جملات قابل استفاده بوده و حتی میتواند از یک ترکیبکننده صوتی رایانه بهره ببرد.
این دستکش که کاملا شبیه به یک دستکش عادی است می تواند برای بیان بیش از هزار واژه برنامهریزی شود. قیمت هر یک از این دستکشهای ۸۵ گرمی حدود ۷۰۰ پوند بوده و پیل درونی آن تا یک هفته قابل استفاده است.
این محققان اکنون در حال ثبت آن به عنوان یک اختراع بوده و امیدوارند بتوانند آن را برای تولید تجاری به افراد دارای ناتوانی در صحبت ارتقا بخشند.
همچنین این فناوری برای ترجمه زبان اشاره قابل تطبیق است اما به دستکشهای محاسباتی پیچیدهتر برای هر دست نیازمند است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…