دلایل محقق نشدن اهداف اقتصادی
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه برای بالا بردن رشد بهره وری به ایجاد نهادهای ضد انحصار نیاز داریم گفت: تا زمانی که اقتصاد کشور از رانتخواری و انحصارطلبی رنج می برد نمی توان انتظار داشت بهره وری رشد چندانی داشته باشد.
محمد نهاوندیان امروز چهارشنبه تصریح کرد: اقتصاد از دو سطح خرد و کلان تشکیل شده که بهره وری را باید در حوزههای خرد سنجید اما تا زمانی که سیاستهای اقتصادی کلان به درستی تدوین نشده باشند و راههای انحصار طلبی و رانتخواری بسته نشود نمی توان انتظار داشت بنگاههای اقتصادی برای بهره وری اقدام خاصی انجام دهند.
وی شفافیت را دیگر لازمه بالا بردن سطح بهره وری کشور قلمداد کرد و گفت: متاسفانه این امر نیز هیچ گاه در اقتصاد ایران جای چندانی نداشته و مسوولان برگزاری جشنواره ملی بهره وری مدتهاست به دنبال این هستند که آمارهای اقتصادی سه ماه آخر سال ۹۰ را به دست بیاورند اما تاکنون این مهم عملی نشده که نشان دهنده پایین بودن شفافیت در اقتصاد ایران است. همین امر سبب شده کشور ما از بسیاری از اهداف اقتصادی خود جا بماند.
رییس اتاق بازرگانی ایران که در چهارمین جشنواره ملی بهره وری سخن می گفت ادامه داد: در سند چشم انداز ۲۰ ساله رشد اقتصادی سالانه هشت درصد در نظر گرفته شده ولی می بینیم که در سال ۹۱ بسیاری از مسوولان اغراق می کنند این رشد نزدیک به صفر بوده است. حال چطور انتظار داریم اقتصادی که هیچ رشدی نداشته است در بخش بهره وری رشد قابل توجهی از خود نشان دهد.
نهاوندیان با انتقاد از کسانی که تمام مشکلات کشور را به گردن تحریمها میاندازند گفت: این گروه در ابتدا تحریمها را بی اثر می دانستند و اقتصاد ایران را کاملا مجزا تلقی میکردند اما در حال حاضر مشاهده می کنیم همان گروه تمامی مشکلات اقتصادی کشور را به گردن تحریمها می اندازند. در شرایطی که قطعا این طور نیست و بسیاری از معضلات ما به دلیل مشکلات مدیریتی خودمان است.
وی بهره وری را یک مسابقه دانست که اقتصاد کشور را به سوی رشد و تعالی سوق می دهد و خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم بهره وری و فرهنگ متناسب آن را در بخش های مختلف اقتصادی کشور نهادینه کنیم و اگر انتظار داریم نسل بعدی کشور نسلی اخلاقی بار بیاید باید به دور از انحصارها و با شفافیتی بالا اقتصاد کشور را پایه گذاری کنیم.